LA FALSA: “Espanya a 110, nosaltres no”


JOAN CARLES MARCOBAL

Vos demano ajuda si me la podeu donar: jo, que fins ara era una persona que anava per la vida tan tranquil, sense dir res a ningú o ben poca cosa, de bar en bar, el ‘jefe’ em pagava i estava relativament content, i la dona no li molestava eixa vida que duia de taverna en taverna…. ara resulta que em veig abocat a ser un delinqüent. L’altre dia i en un determinat lloc un conegut em diu: ‘a partir d’ara hauràs d’anar a 110’. Imaginant-me que es referia al nivell de colesterol exclamo: ‘Ostres!!!! Jo el tinc a 140!!! Però no, era molt pitjor, es referia a la velocitat conduint.

M’esglaio molt més i em diu que és una norma obligada pel govern. Aleshores el món em cau damunt. Què he de fer d’ara endavant? Sóc incapaç de complir eixa llei: el dilluns de Morella a Vallibona; el dimarts, Morella-Forcall-Cinctorres-Portell. De tornada, vaig a La Cuba, La Mata i Todolella per la carretera amb clots que les enllaça, i retorno a Cinctorres per Saranyana i l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, amb més clots. El dimecres, de nou a Cinctorres i Portell i encaro a Vilafranca pel camí rural, d’allí a Benassal. El dijous, de retorn, Castellfort i el camí de la Canà de cara a Forcall, amb molt de compte del riu, no sigui cas que la meua vida l’hagi de pagar l’Ajuntament de Morella.

Confesso, declaro el meu delicte, sóc carn de presó: en tota la setmana no he pogut arribar a la velocitat de 110 Km/h. Tan sols vos demano que em porteu tabac a Albocàsser. Al menys, al ‘trullo’ està permès fumar.

Més informació: |