Calaceit acull un curset d’interpretació i dansa moderna a l’ermita de Sant Cristòfol


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Calaceit
» dilluns, 14 de març de 2011

L’ermita de Sant Cristòfol va acollir fa uns dies un curset de cant, interpretació i dansa moderna que va comptar amb la participació d’una quinzena d’alumnes vinguts de diferents pobles de la comarca del Matarranya i de les del voltant. Raquel Esteve, organitzadora d’esta trobada, va destacar que “va ser un curset molt interessant. Vam començar el dissabte des de primera hora del matí i el professor mos va ensenyar passos de cançons de Lady Gaga” i altres artistes actuals.

Esteve va apuntar que al llarg d’este curs d’interpretació, cant i dansa “vam fer una mica de tot. Vam fer balls més durs, passos de ball, una mica de salsa i també vam cantar una mica. Vam cantar amb duos o sols, i sobretot vam treballar molt la presència damunt dels escenaris”. L’organitzadora d’este curs, que és professora de cant modern, va concretar que “los xics mos van sorprendre molt. Se van prestar a fer tot el que volie el professor i ho van fer molt bé”.

Pel que fa a les conclusions d’este curs de cant, ball i interpretació, la Raquel Esteve va destacar que el professor “mos va dir que l’important és actuar de la forma més natural possible. A l’escenari has de ser tu. No tens perquè fer grans passos ni grans coreografies. Lo més important és l’actitud i la presència a l’escenari. Dir: aquí estic jo i no fa falta amagar-me. Cal mirar a la gent que està entre el públic i expressar que el que estic fent és lo que m’agrade. Mostrar presència, confiança”.

Esteve va explicar que el professor emfatitzave “una mica lo contrari que veiem als programes de televisió” de fórmules musicals. “Tots los programes busquen lo mateix. Tots fan lo mateix, tots tenen que ballar, saltar, tots canten, ballen i sonen igual”. Lògicament, “omplen un escenari, però segurament no són ells mateixos. I aquí, a este curse, se tractave de potenciar allò que cadascú té. Perquè estar, està. Però a vegades no sabem com traure-ho. I per això cal conèixer-te a tu mateix, sensibilitzar-te amb lo cos. I al curset han eixit coses molt interessants”.

Més informació: | |