Fontdespatla commemora el Dia de la Dona Treballadora amb una projecció i un debat


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Fontdespatla
» dilluns, 14 de març de 2011

Coincidint amb lo Dia Mundial de la Dona, lo Saló d’Actes del Cúbic de Fontdespatla va acollir el passat dijous 10 de març la projecció d’una pel·lícula que va anar acompanyada d’un posterior debat. L’obra escollida va ser “Los Puentes de Madison”, una obra on apareixen molt marcats los rols dels hòmens i les dones que encara estan força preestablerts a la nostra societat i la subordinació de la dona envers lo seu marit.

Núria Lombarte, professora de l’Escola d’Adults, va destacar que “se va decidir posar esta pel·lícula perquè reflexe molt bé la figura tradicional de la dona que moltes d’elles han viscut. És una obra on qualsevol dona se pot sentir reflectida”, ja sigue “pels sentiments, les vivències o tot allò que diu la protagonista”. A la pel·lícula, la protagonista viu el debat moral de complir els seus somnis i posar en marxa les seues espectatives o, en canvi, viure per a cuidar a la seua família.

Lombarte va destacar que “poquet a poquet van canviar estos patrons, però que la societat encara està molt encara pels rols socials que estan destinats als hòmens i a les dones”. Sense anar més lluny, la professora d’adults va posar el cas de la publicitat. “Ho veiem tots los dies als anuncis. I a esta societat encara estan los patrons molt marcats”. Realitats socials són les que ens diuen també les xifres laborals, on hi ha dones que per fer la mateixa feina cobren menys que ells.

L’experiència audiovisual viscuda a Fontdespatla va comptar amb la participació d’una trentena de dones del poble, que després de la pel·lícula van participar àmpliament en un debat on se va parlar sobre els rols socials encara presents avui en dia.

Més informació: |