Morella inaugura el seu nou Quarter de la Guàrdia Civil



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 14 de març de 2011

El director general de la Policia i de la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez, i l’alcalde de Morella, Ximo Puig, han sigut els encarregats d’oficialitzar la inauguració del nou Quarter d’aquesta localitat. A més, l’acte ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Ana Botella, del subdelegat del Govern a Castelló, Antonio Lorenzo, el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, el senador Joan Batista Cardona o el General Cap de la Zona de València, Cristóbal Santandreu Ferrer.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destacava que“per a esta comarca, la presència de la Guàrdia Civil és garantia de futur. El valor de la seguretat en una societat moderna forma part central de l’estat del benestar”.

L’edil assenyalava que “el Quarter obri una nova etapa que garantix el futur de la seguretat, de la protecció dels ciutadans, de la convivència. Una nova etapa que ens ajuda a visualitzar nous reptes, que ens anima a créixer. Una nova etapa que conserva els millors valors de sempre d’un cos inserit fins a la medul·la d’un país de la seua gent”. Puig també feia referència a la importància del cos, ja que “este magnífic edifici seria ben poc sense els que significa i és la Guàrdia Civil”.

Finalment, Puig asseverava que “la inversió del Govern d’Espanya és, sens dubte, la plasmació d’una visió solidària, universal en quant a la dotació de drets i superadora de les desigualtats territorials”.

Per la seua banda Velázquez afirmava que “la insistència de l’alcalde de Morella, Ximo Puig, ens ha espentat ha prioritzar la construcció d’este Quarter de la Guàrdia Civil”. A més, destacava les inversions realitzades pel Govern d’Espanya en matèria de seguretat.

Una vegada finalitzada la inauguració, el director general de la Policia i de la Guàrdia Civil ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament de Morella.

Història de la Guàrdia Civil a Morella
L’alcalde de Morella també va explicar la història de la Guàrdia Civil a la localitat. A finals del segle XIX, Morella comptava amb tres llocs, donat la seua extensió i posició estratègica. A més del de la ciutat, existia un altre a La Pobleta, que en 1921 va passar al Colomer, i un tercer lloc en el santuari de Vallivana que va estar operatiu des de 1850 fins a 1968.

El lloc de la ciutat va estar molts anys en el carrer Mare de Déu del Pilar, fins que en 1928 va ser inaugurat un gran edifici de nova planta en el carrer Pare Ramón Querol.

Tres quarts de segle va donar servei un edifici que va ser inaugurat un any de Sexenni com, en el dia d’avui, s’ha fet en un any d’Anunci del 53 Sexenni. Per a Puig, “esta és una anècdota que descriu la química d’una relació afectuosa, de respecte i de compromís entre la ciutat i la Guàrdia Civil”.

Des de que es va decretar l’estat ruïnós de l’antic quarter, la Guàrdia Civil ha exercit el seu activiidad a l’Ajuntament.

Més informació: | | |