Els veïns de Morella podran conéixer el Quarter de la Guàrdia Civil el proper diumenge


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 15 de març de 2011

Els veïns de Morella i de la comarca dels Ports podran visitar les noves instal·lacions del quarter de la Guàrdia Civil, en la jornada matinal del diumenge. Unes noves dependències que van ser inaugurades aquest dilluns, pel director general de la Policia i de la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez.

Els ciutadans de la localitat podran conéixer el nou Quarter, per mitjà de dues visites guiades, que tindran lloc a les 11 i 12 del matí. Unes instal·lacions que tenen una superfície total de 3012,56 metres quadrats, entre els que s’ubiquen les dependències oficials i les vivendes per al personal destinat. La construcció del Quarter ha tingut un cost de 1.579.093 euros, sufragat per la Guàrdia Civil i amb càrrec als pressupostos del Pla E.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destacava que “per a esta comarca, la presència de la Guàrdia Civil és garantia de futur. El valor de la seguretat en una societat moderna forma part central de l’estat del benestar”.

» Polèmica pel protocol
El primer edil ha volgut evitar la polèmica sobre el tema del protocol. Segons afirmava, “el protagonisme de l’important esdeveniment d’ahir, és per als agents de la Guàrdia Civil, que podran desenvolupar la seua tasca en unes instal·lacions adequades, i per als ciutadans de la comarca, que veuran millorada la seua seguretat”.
L’alcalde destaca que “Morella tinga un quarter de la Guàrdia Civil és, simplement, una qüestió de justícia. El Govern d’Espanya ha atés a una reivindicació que els morellans manifestem des de l’any 1994”.

Respecte al protocol, cal assenyalar que l’acte va estar organitzat per la direcció general de la Guàrdia Civil. Tal com estava previst, a les 12 hores en punt, va donar inici l’acte d’inauguració. Va ser aleshores, quant degut també a l’aparició de la pluja, d’una forma molt eficient per part dels organitzadors, es va procedir a canviar el lloc de l’acte, traslladant-se a l’interior de les dependències. Un canvi motivat perquè els assistents i els agents del cos s’estaven mullant. Mentres que les autoritats tallaven la cinta, el personal de la Guàrdia Civil muntava la sala que albergaria els discursos d’inauguració. El president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, va entrar a les dependències al mateix temps que la resta d’autoritats polítiques. A més, l’hissat de la bandera es va iniciar sense la presència d’altres autoritats de rang superior, com la del subdirector general de la Policia i la Guàrdia Civil o el general cap de la zona de València. Cal recordar, que el president de la Diputació apareixia en algunes de les fotografies que l’Ajuntament va enviar de la inauguració als mitjans de comunicació.

Puig lamenta “que el president de la Diputació se sentira molest, però nosaltres sempre li hem tractat amb lleialtat institucional, situació que ens haguera agradat que també s’haguera donat al contrari”. També recorda que “Fabra no ha fet res pel Quarter de Morella, per la qual cosa no s’hauria de sentir tan molest per no eixir en una fotografia, màxime quan sí que ha aparegut en altres”.

Finalment, l’edil tanca el tema, assenyalant que “no dedicarem ni un minut a polèmiques estèrils. Cal parlar de realitats, com la necessitat d’unes instal·lacions com éstes per a la nostra comarca”. A més, conclou que “la inversió del Govern d’Espanya és, sens dubte, la plasmació d’una visió solidària, universal quant a la dotació de drets i superadora de les desigualtats territorials. Per això, els morellans hem d’agrair este mèrit del president Zapatero”.

Més informació: |