“Cita a Morella” torna aquest cap de setmana amb Giménez Bartlett


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 16bde març de 2011

El programa cultural “Cita a Morella” torna aquest cap de setmana amb la presentació de “Donde nadie te encuentre”, última obra vencedora del Premi Nadal. L’autora, Alicia Giménez Bartlett, explicarà alguns detalls del llibre i parlarà sobre la vida de La Pastora, que és un dels personatges centrals d’aquesta història. L’acte tindrà lloc dissabte que ve, a les 20 hores a Les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella.

La regidora de cultura de l’Ajuntament, Palmira Mestre, afirma que “el Cita a Morella pretén convertir a Morella en un espai de reflexió cultural i educativa sobre distints temes d’interés”. A més, afegix que “la dinamització cultural sempre ha sigut una prioritat per a nosaltres i és un orgull poder contribuir a ella comptant entre nosaltres amb importants escriptors, periodistes o docents”.

El llibre d’Alicia Giménez Bartlett construïx una història de ficció amb un personatge real, com va ser La Pastora. El mític maquis va ser un dels més buscats per la Guàrdia Civil, acusat de vint-i-nou assassinats i va desenvolupar la seua vida i la seua resistència en les terres dels Ports i el Maestrat. La Pastora va ser inscrita des del seu naixement com una dona, a causa d’una malformació genital, encara que sempre es va sentir home i es va fer anomenar Florencio. L’autora barreja a aquest personatge en una investigació realitzada per un psiquiatre francés que vol una trobada cara a cara amb ell i un periodista barcelonés que té certes pistes del parador del maquis.

» Inauguració rutes de Pereroles
L’agenda del dissabte es completa amb la inauguració de les rutes de senderisme de Pereroles. Concretament, s’ha organitzat una caminada entre Herbeset i Pereroles, de set quilòmetres, perquè els veïns de Morella puguen conéixer les noves sendes marcades. Una vegada que s’arribe a la Muntanya, el regidor de medi ambient, Rafael Pallarés realitzarà una xarrada informativa titulada “Pereroles, Paratge Natural”. Els veïns que vullguen acudir han d’inscriure’s a l’Oficina de Turisme de la localitat.

Durant la jornada del diumenge, tal com es va anunciar en el dia d’ahir, es realitzaran dues visites guiades al Quarter de la Guàrdia Civil, a les 11 i a les 12 del matí. A la vesprada, es continuarà amb la programació setmanal de cine, amb la pel·lícula “También la lluvia”. D’aquesta manera, Morella viura un cap de setmana de Sant Josep replet d’activitats.

Més informació: | |