L’Associació de Dones ‘Ilercavònia’ de Queretes inicia la seua Setmana Cultural


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Queretes
» dimecres, 16 de març de 2011

Les instal·lacions de l’Associació de Dones Ilercavònia de Queretes van acollir ahir la xerrada sobre ‘Indumentària Tradicional’ a càrrec de Dabí Latas i Elena Guarc. L’acte va comptar amb l’assistència d’unes 50 dones de Queretes, que van seguir amb molta atenció i interès la xerrada. De fet, i segons va destacar la presidenta de l’Associació Ilercavònia, Amparo Bel, Dabí i Elena “mos van demanar que portàrem roba antiga i la catalogarien. La gent n’ha trobat i moltes dones encara s’acorden de la roba que portaven los seus iaios i pares”.

Les jornades culturals que enguany han organitzat l’associació Ilercavònia van començar el passat divendres. I ho van fer amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Al llarg d’estos dies, també hi haurà diferents tallers, com un de tall i prova de pernil i un altre de cosmètica natural a càrrec d’Evelyn Celma, de Cosmètics Matarrania, totes dos activitats facilitades pel Grup d’Acció Local del Baix Aragó-Matarranya. A més, també hi haurà un taller de cuina que conduirà un jove cuiner de Queretes.

De cara al cap de setmana, Queretes també acollirà una projecció audiovisual comentada, així com l’actuació del grup de teatre aficionat de Pena-roja, La Quiquereta. Lo diumenge, la setmana cultural portarà fins a Queretes la tradicional trobada de ‘bolillos’, que enguany arribe ja a la desena edició. Segons va destacar Amparo Bel, enguany “participaran unes 130 persones” a la trobada. A més, s’ha confirmat la presència de gent vinguda de diferents punts de Catalunya i Aragó, com ara la zona de Barbastre i d’altres comarques d’Osca, així com de vinguts de les comarques de Tarragona.

La presidenta de l’Associació de Dones Ilercavònia va recordar que la setmana cultural que cada any organitzen acostume a caure a l’abril. Enguany, però, i degut a que a l’abril cau Setmana Santa i també hi ha la fira del vi i medieval de Queretes, se va decidir avançar-la un mes. De cara a la participació dels socis i veïns del municipi, Amparo Bel va destacar que “a les activitats participen molt les dones, però a l’associació també hi ha hòmens”. Alguns hòmens de Queretes han confirmat la seua assistència al taller de tall de magre “per aprendre a tallar bé el cuixot”.

Més informació: | |