L’Ajuntament de Morella avançarà els diners de la Llei de la Dependència que tarda a tramitar la Generalitat



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 17 de març de 2011

L’Ajuntament de Morella ha presentat un conjunt de mesures que van destinades a millorar la qualitat de vida de les persones majors del municipi i a dinamitzar l’activitat del Centre de Dia. L’alcalde de la localitat, Ximo Puig, i la regidora de benestar social, Malú Blasco, han comparegut en roda de premsa per a donar complida informació dels nous serveis i subvencions del consistori.

Puig afirma que “la principal mesura adoptada és que l’Ajuntament avançarà l’aportació de la Llei de la Dependència que li correspon a la Generalitat, fins que finalitze tot el costós trajecte burocràtic”. D’aquesta manera, les persones dependents podran rebre una assistència profesionalitzada al Centre de Dia, des del minuto zero. També afegix que “s’ha aprovat l’ampliació de la cartera dels serveis complementaris a totes les persones majors, més enllà de la seua condició física”. Puig assevera que “el Centre de Dia ha de convertir-se en un motor de la política social per a la gent gran”.

» Més serveis complementaris
El primer edil destaca que “després d’un any i mig de servei del Centre de Dia, hem analitzat la situació, les expectatives i possibilitats de traure-li més potencialitat al servei dels ciutadans de Morella”. En eixe estudi, es constata que les principals dificultats a les què s’enfronta el Centre de Dia vénen generades per la lentitut de l’aplicació de la Llei de la Dependència per part de la Generalitat i la congelació de les subvencions per l’administració autonòmica. A més, en l’anàlisi es conclou que es pot i ha d’oferir més a la societat morellana.

La regidora de benestar social explica que “a més de facilitar l’entrada a les persones dependents, el Centre de Dia ampliarà els seus serveis complementaris amb dinars socials, tallers de memòria, serveis fisioterapèutics, massatges individuals i gimnàstica de manteniment. Estos serveis estaran subvencionats al 30% per l’Ajuntament, per a les persones que tinguen el Carnet d’Or”. Cal recordar que a Morella este carnet el tenen al voltant de 700 veïns. Aquestos serveis estan oberts a totes aquelles persones que vullguen, per la qual cosa no es necessitarà ser dependent.

Tal com explica Malú Blasco, “hem de millorar el dia a dia de les persones i estes mesures adoptades, contribuiran al nostre objectiu”. També assenyala que “el Centre de Dia va ser una gran inversió municipal per a prestar ajuda a totes les persones majors i volem que es dinamitze i que es potencie”. L’Ajuntament enviarà tota la informació a la gent gran del municipi en els propers dies.

» Salaris del personal de la Llei de la Dependència
Ximo Puig també ha recordat que “l’Ajuntament de Morella està avançant els diners dels sous de dos treballadores socials que tramiten la Llei de la Dependència per als ciutadans de 22 pobles diferents de les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat i, que depén la Generalitat”. A més., afegia que “els impagaments de la Generalitat són fruit d’una gran irresponsabilitat, que no es pot mesurar en termes democràtics” .

Els impagaments de la Generalitat en aquesta qüestió, esta portant a algunes localitats a plantejar-se continuar amb aquest servei o a eliminar-lo directament. Puig anunciava que “l’Ajuntament de Morella manté el compromís amb esta oficina de serveis socials de dependència, que també tramita la Llei de la Dependència”.

Més informació: |