Morella inaugura les rutes de senderisme de Pereroles


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 19 de març de 2011

Morella ha inaugurat els seus senders que unixen la Muntanya de Pereroles amb distintes localitats. Per a això, s’ha triat el tram que va des d’Herbeset fins a aquest mont, que va ser declarat Paratge Natural Municipal a 2010. La ruta té set quilòmetres i un desnivell de 300 metres i permet endinsar-se en la immensitat de la natura i contemplar una gran varietat de flora.

La regidora de turisme, Sandra García, destaca que “les rutes marcades permeten conéixer els nostres boscos, que són un gran atractiu turístic per a aquells visitants que s’interessen per la natura”. La regidora també apunta que “estes rutes contribuïxen a la dinamització del Mont de Pereroles, pel que també hem apostat d’una forma decidida amb la construcció dels refugis forestals”.

Les cinc rutes marcades unixen la Muntanya de Pereroles amb les localitats d’Herbeset, Herbers, Xiva, La Pobleta i Morella. A més, s’ha editat un fullet de rutes que inclou altres vuit rutes intracomarcals, que enllacen amb distints municipis. Cada una d’aquestes sengles té una distància i una dificultat distinta.

» Pereroles, Paratge Natural
Una vegada que els assistents han arribat al lloc on es troben els refugis de Pereroles, el regidor de medi ambient, Rafael Pallarés, ha realitzat una xarrada informativa sobre la declaració de Paratge Natural Municipal del mont. Allí, ha explicat que la distinció no implica més restriccions de les ja existents i que es podran continuar realitzant els usos tradicionals.

Pallarés afirma que “és molt important per a nosaltres la declaració, ja que se li atorga una espècie de marca de qualitat a la muntanya”. El regidor explica que “la declaració de Paratge Natural Municipal, ens beneficia a l’hora de conservar la muntanya i mantindre les activitats que avui en dia es realitzen“.

La Muntanya de Pereroles té 360 hectàrees i es troba al nord de Morella, entre Torremiró i la Pobla d’Alcolea.

Més informació: |