L’Ajuntament de Morella recolza als joves amb el Pla d’Ajuda a Universitaris

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 21 de març de 2011 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella continua amb la seua aposta per ajudar els joves. El Pla d’Ajudes a Universitaris s’ha consolidat i quasi vint alumnes s’han beneficiat, des que es va posar en marxa l’any 2007. En aquest últim curs, dos alumnes han realitzat el projecte de fi de carrera en el consistori, de manera que han obtingut rescolzament tècnic, material i econòmic en el seu treball. A més, altres estudiants s’han format per mitjà de pràctiques i, des d’aquest mes, dos titulats universitaris es beneficiaran del conveni de desenvolupament rural de la Mancomunitat de la Taula del Sénia i del Ministeri de Medi Rural.

El regidor de joventut, Rhamsés Ripollés, destaca que “l’objectiu del Pla és que els alumnes puguen desenvolupar professionalment els seus estudis a Morella, per la qual cosa es beneficien tant l’alumne com la localitat”. A més, afegix que “les institucions han d’apostar per plans que beneficien els joves, que són els que més estan patint la crisi econòmica”.

En aquest sentit, Ripollés afirma que “no és lògic que els municipis de l’interior no puguen optar al Salari Jove”. Segons l’edil, “aquesta actitud de la Generalitat contrasta amb la del Ministeri, que ha signat el conveni de desenvolupament rural amb la Mancomunitat de la Taula del Sénia, que ha permés que set joves puguen ser contractats per empreses i per l’Ajuntament, a Morella”.

Els estudiants que s’han beneficiat del Pla d’Ajudes a Universitaris des de l’any 2007, provenen de distintes disciplines, com arquitectura, distintes enginyeries, turisme, ciències mediambientals o filologia. A través d’aquest Pla, l’Ajuntament presta assistència tècnica i material i, depenent del contingut, aprova una dotació econòmica. En aquest últim curs, dos alumnes s’han beneficiat del Pla, per les seues investigacions sobre el disseny d’una planta de purins o l’anàlisi de l’arquitectura de Morella. L’edil conclou que “s’està esperant la recepció de noves propostes, en les què poden participar tant alumnes de Morella com d’altres localitats”.

Més informació: