La Banda de Cornetes i Timbals de la Cofradía del Santo Entierro de Valderrobres commemora els 25 anys


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 21 de març de 2011

La Plaça d’Espanya de Valderrobres va acollir el passat dissabte 19 de març lo primer acte de la Setmana Santa 2011 al Matarranya. I és que enguany, la Banda de Cornetes i Timbals de la Cofradía del Santo Entierro de Valderrobres commemore els 25 anys d’existència. I per a celebrar-ho, se va fer una trobada de bandes de cornetes i timbals que va consistir en una exaltació on van participar los integrants de la Banda de Cornetes i Tambors de la Hermandad del Cristo de la Buena Muerte de Caspe, de la Banda de Cornetes i Timbals de la Cofradía del Santo Entierro de Valderrobres, així com d’antics músics que han passat per l’agrupació.

L’exaltació va començar al voltant de les set de la tarde, i va comptar amb l’assistència de molta gent de Valderrobres, però també vinguda d’altres municipis del Matarranya, com de La Freixneda, La Portellada o Fontdespatla, a més de persones vingudes de comarques de la vora. Los primers en fer l’actuació van ser la Banda de Cornetes i Tambors de la Hermandad del Cristo de la Buena Muerte de Caspe, que van fer una exaltació barrejant tonadetes desconegudes amb altres de famoses i intercalant diferents passos. Los va seguir la Banda de Cornetes i Timbals de la Cofradía del Santo Entierro de Valderrobres, qui després de fer l’actuació van fer pujar a diferents músics que al llarg d’estos 25 anys han passat per la formació.

Durant l’acte, lo president de la Cofradía del Santo Entierro, Manuel Bel, va voler donar les gràcies a tota la gent que havie fet possible estos 25 anys, ja siguen com a músics, membres de la confraria o gent que segueix la Setmana Santa. A més, Bel va tindre unes càlides paraules per a Francisco Celma, que s’ha convertit en l’únic membre que segueix vigent des de la creació ara farà un quart de segle de la Banda de Cornetes i Timbals de la Cofradía del Santo Entierro de Valderrobres. A més, Bel va destacar que “ara tenim un grup molt arreglat i amb xics que ho estan fent molt bé”.

Lo president de la confraria no va amagar les ganes que ja hi ha de que arribo la Setmana Santa de Valderrobres. “Se va començar a assajar després de Sant Antoni, i esta ha sigut la primera actuació en públic. Després arribaran l’exaltació del Diumenge de Rams i totes les processons de Setmana Santa on participem”. Ara, “i després de tants assajos i dies de fred, i després de veure que les coses ja te ixen bé, tens moltes ganes de poder actuar a la Setmana Santa i eixir a les processons que és on més ho vius”.

Més informació: