Més de 1.000 persones recorren el terme de Fontdespatla a la Desena Marxa Senderista del Matarranya


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» dilluns, 21 de març de 2011

Lo passat diumenge 20 de març, lo municipi de Fontdespatla va acollir la ‘X Marxa Senderista de la Comarca del Matarranya’ una cita d’oci que va reunir a més de 1.100 persones vingudes de diferents punts de la nostra comarca i d’altres punts d’Aragó, País Valencià i Catalunya. Enguany, la Marxa Senderista va fer un interessant i bonic recorregut pel terme de Fontdespatla, eixint del cas històric i anant a la Punta Umbria, la Picosa i l’Ermita de Sant Miquel.

Lo conseller d’Esports de la Comarca del Matarranya, Rubén Bergós, va destacar que “esta marxa senderista ja està molt consolidada. A més, cadascú ja sap lo que pot caminar, ja coneix los seus límits, per on ha d’anar, què pot fer i que no pot fer”, de tal forma que la Marxa Senderista se sol desenvolupar en absoluta normalitat. A la vegada, se tracte d’una activitat esportiva i d’oci que “mos permet conèixer la comarca d’una altra forma i ens ajude a portar gent de Saragossa, Tarragona, de Castelló i Reus, aprofitant la riquesa del territori”.

Una de les persones inscrites va ser José Ciurana, qui va destacar que “l’excursió és molt bonica. L’únic defecte és que al principi hi ha molta costa amunt. En part, però, també va bé. Perquè si al principi, quan estàs més fresc, fas la costa, després ja ho domines tot millor”. A la vegada, Ciurana va destacar que la Marxa Senderista “és una forma meravellosa de conèixer la comarca. La gent s’ho passe bé amb la caminata i gaudeix del paisatge”.

Des de l’organització, l’alcaldessa de Fontdespatla, Carmen Agud, va dir que “lo dia va començar molt bé. Ha lluït lo sol i hem tingut molta participació de voluntaris”. A la vegada, Agud va felicitar als jóvens perquè “hi ha molta gent jove que aposte per l’esport i les marxes senderistes” i així es va fer veure per Fontdespatla. Per la seua banda, Salomé Roquer, tècnica d’Esports de la Comarca del Matarranya, va refermar que “va ser un diumenge molt intens, però si tot ix bé, sempre és molt gratificant”.

I així va ser. La resposta a esta desena Marxa Senderista del Matarranya va ser molt bona i hi van assistir més de 1.100 persones. De fet, lo temps va acompanyar, i “los paisatges van ser molt bonics i interessants”. A més, Roquer va destacar que los participants a la Marxa Senderista acostumen a repetir l’experiència, i que hi participe gent que no falle mai. Ara, hi hauran uns mesos de descans per després començar a preparar la pròxima edició.

Més informació: