L’Ajuntament de Morella pretén facilitar la rehabilitació i posada en valor dels masos, davant de la lentitud de tramitació de Conselleria



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 22 de març de 2011

L’Ajuntament de Morella va aprovar ja fa més de dos anys inicialment la modificació nº23 del Pla General d’Ordenació Urbana per a facilitar la rehabilitació i posada en valor dels masos. En la moció aprovada en el plenari per unanimitat, l’ens denuncia la lentitud de la tramitació de conselleria i urgeix que siga aprovada, debut de la seua importància. Això es deu al fet que Conselleria de Cultura dificulta en excés la tramitació de rehabilitació a aquells masos que es troben fora del PGOU.

El regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, afirma que “l’Acadèmia Valenciana de la Cultura o arquitectes de referència defenen que cal preservar el nostre patrimoni i posar-lo en valor. No obstant això, l’obstrucció del procés per la part de Conselleria va en la línia contrària”. A més, afegix que “Morella té un terme molt gran, amb un gran nombre de masos en mal estat, i s’hauria de facilitar la tramitació a aquells veïns que decidixen recuperar el patrimoni”.

L’edil subratlla que “la modificació del PGOU és important, ja que pot facilitar a la gent emprenedora de la nostra ciutat la recuperació de part d’este patrimoni col·lectiu i, a més, crear noves activitats econòmiques”.

Algun exemple al què s’enfronta el consistori és que Conselleria porta dos anys tramitant alguns processos i, només les contestacions arriben a tardar fins a nou mesos. Inclús, en algunes d’aquestes respostes, les distintes conselleries i direccions generals implicades “demostren disparitat de criteris i desconeixements cap a la realitat del món rural i el territori de l’interior de Castelló”, explica el regidor. Ripollés conclou que “Conselleria de Cultura pareix que està obsessionada en dificultar tots estos processos”.