Torredarques, Alcanyís i Andorra donen l’últim adéu als brigadistes morts a Villel

comarquesnord.cat . Torredarques . dimarts, 22 de març de 2011 .
Etiquetes: ,

Lo passat dissabte 19 de març, sis brigadistes d’extinció d’incendis del Govern d’Aragó molt arrelats a les nostres comarques van perdre la vida després de que l’helicòpter on viatjaven se desplomés contra el terra. Los fets van succeir cap a les dos de la tarde al terme municipal de Villel (província de Teruel) i s’estan investigant les causes de l’accident. Entre la tripulació estave Rafael Andreu, veí de Torredarques casat a Horta de Sant Joan i que exercie de forestal al Baix Aragó.

Lo diumenge, tots los veïns de Torredarques, familiars i coneguts de la víctima d’altres pobles, van donar-li a Rafa Andreu l’últim adéu en una cerimònia celebrada al seu poble natal. A l’enterrament van assistir autoritats del Govern d’Aragó i la Diputació Provincial, que van donar-li el condol a la família. Per la seua banda, l’alcalde de Torredarques, Luis Ángel Giner, va destacar que “estem molt xafats perquè ha estat una pèrdua molt important per al poble. Cal agrair a la gent que va vindre a l’enterrament. Ara, lo que cal és donar suport a tota la família”.

Una de les altres víctimes mortals d’este tràgic accident d’helicòpter ha estat José Ramón Milián, un jove d’Alcanyís molt estimat al Matarranya i que regularment passave alguns caps de setmana a una casa que la seua família tenie a Beseit. Milián tocave a un grup de ska de la capital del Baix Aragó i havie actuat alguna vegada als festivals de música que es fan a la nostra comarca. L’accident també es va emportar la vida de dos brigadistes naturals d’Andorra, un altre d’Alcanyís i el pilot, que ere natural de Manresa.

Dos dies de dol oficial

Degut a la magnitud de l’accident, lo Govern d’Aragó ha decretat dos dies de dol oficial entre ahir diumenge i esta nit. Lo mateix president del Govern d’Aragó, Marcelino Iglesias, se va desplaçar este cap de setmana fins a l’Hospital Obispo Polanco de Teruel per a visitar a la família del forestal ferit i únic supervivent del tràgic accident d’helicòpter. Lo president del Govern, acompanyat del Conseller de Medi Ambient del Govern d’Aragó, Alfredo Boné, també van transmetre el condol a les famílies de les víctimes mortals.

Demà dimarts, Alcorisa acollirà l’enterrament oficial dels sis brigadistes que van perdre la vida a l’accident d’helicòpter quan se desplaçaven a extingir un incendi. Durant los pròxims dies, també s’intentarà avançar amb la investigació i intentar saber quines van ser les causes de l’accident. Cada vegada apunte més la hipòtesi de que va ser una avaria de l’helicòpter, ja que molt a prop d’on va caure l’aparell hi ha marques que podrien evidenciar que el pilot hagués intentat fer un aterratge d’emergència.

Per la seua banda, l’únic supervivent a l’accident se recupere a l’Hospital Obispo Polanco de Teruel. Tot apunte que la seua versió dels fets serà clau per a esbrinar què va passar a Villel i perquè l’helicòpter es va desplomar i va xocar contra el terra.

Més informació: |