El conseller de Sanitat inaugura l’ampliació de l’Hospital de Vinaròs



comarquesnord.cat, Vinaròs
» dijous, 24 de març de 2011

El conseller de Sanitat, Manuel Cervera, ha inaugurat aquest dijous l’ampliació de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, una obra en la qual la Generalitat ha invertit un total de 12.960.841,39 euros.

L’obra civil es va iniciar al febrer de 2007, i la superfície en la qual s’ha desenvolupat l’ampliació de l’Hospital s’assenta en una parcel·la de 6.257 m2; amb una superfície construïda de 6.738 m2. L’ampliació consisteix en una nova àrea d’urgències, l’ampliació de l’Hospital de Dia mèdic-quirúrgic, de la Unitat d’hospitalització a domicili, de quiròfans, paritorios i llocs de vigilància intensiva; així com en un important augment de places d’hospitalització.

Respecte a l’àrea d’urgències, se situa en la planta baixa del nou edifici i disposa de: 1 zona d’admissió amb consulta pel triaje; 1 consulta de vitals i 3 de pediatria. Compte a més amb 3 consultes específiques per a Ginecologia i Obstetrícia i 1 sala de traumatologia. S’ha augmentat el nombre de boxes fins a 7 i s’ha contemplat 1 consulta d’atenció i contenció psiquiàtrica. També a la zona d’urgències s’ha millorat la sala d’observació amb 8 llits d’observació, bressols pediàtrics i 3 butaques d’observació.

El nou Hospital de Dia mèdic-quirúrgic ha triplicat la seva superfície i s’ha dotat de 16 llocs. Així mateix, el servei d’Hospitalització a domicili ha vist ampliada la seva superfície administrativa i de magatzem amb 2 nous despatxos i 1 sala de reunions per al personal. Per la seva banda, els quiròfans s’amplien de 3 a 6. D’aquests, 5 atendran a l’activitat programada i 1 per a les urgències durant les 24 hores. La sala de despertar s’ha ampliat i pot arribar a albergar a 8 pacients simultàniament.

Els paritoris s’incrementen d’1 a 2, la vigilància intensiva augmenten de 5 a 7 els llocs i, respecte a l’hospitalització, assenyalar que l’ampliació compta amb dues noves plantes d’hospitalització que alberguen cadascuna d’elles 19 habitacions individuals, la qual cosa representa un total de 38 nous llits d’hospitalització.

De la mateixa forma, en el semisoterrani del nou edifici s’ha construït un aparcament per al personal de l’Hospital amb capacitat per 93 vehicles.

Més informació: | | | |