Morella sol·licitarà que es declare el Sexenni com Bé d’Interés Cultural


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 24 de març de 2011

El Consell Valencià de Cultura celebrarà una sessió plenària a Morella, el proper dilluns 28 de març. L’Ajuntament de la localitat agraïx la deferència de triar a la ciutat dels Ports com a seu i sol·licitarà que es declare el Sexenni com Bé d’Interés Cultural.

La regidora de cultura, Palmira Mestre, destaca que “la declaració del Sexenni com Bé d’Interés Cultural dotaria d’un prestigi major a la festa i reconeixeria la importància historicopatrimonial de la nostra major celebració”.

Cal assenyalar que les festes del Sexenni ja són Festa d’Interés Turístic i que es continua tramitant l’expedient per a aconseguir la seua internacionalitat. Segons Mestre, “les declaracions són distintes i considerem que el Sexenni reunix els requisits suficients per a obtindre ambdós”.

Mestre també ha volgut “agrair la deferència del Consell de vindre fins a Morella per a celebrar una de les seues sessions plenàries”. El proper dilluns, catorze membres del Consell Valencià de Cultura arribaran a les 11 del matí al consistori. El president de l’entitat, Santiago Grisolía, signarà el llibre d’honor i descobrirà una placa. Posteriorment, atendrà als mitjans de comunicació, junt amb l’alcalde de la localitat, Ximo Puig. A les 12 hores, es celebrarà el plenari. Una vegada que finalitze, tindrà lloc la sessió oberta, que comptarà amb la presència de distintes entitats culturals de Morella, que podran realitzar les seues preguntes.

Cal assenyalar que el Consell Valencià de Cultura és la institució consultiva i assessora de les institucions públiques de la Comunitat Valenciana en aquelles matèries específiques que afecten la cultura valència.

Més informació: | |