Castelló ja té aeroport, però no avions



comarquesnord.cat, Castelló
» divendres, 25 de març de 2011

El President de la Generalitat, Francisco Camps, ha subratllat que les infraestructures de comunicació situen a la Comunitat Valenciana com a referent de modernitat i integració. El Cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de l’Aeroport de Castelló, infraestructura que ha suposat una inversió per part de la Generalitat de més de 150 milions d’euros i la construcció dels quals ha creat o mantingut 2.072 llocs de treball.

Tot i això, després de la inauguració, que també ha comptat amb la presència del principal impulsor de la infraestructura, el president de la Diputació Carlos Fabra, els avions encara tardaran diversos mesos en poder enlairar-se. Es baralla l’estiu com a data en la que l’aeroport podria començar a estar operatiu. Ara per ara no es té l’autorització per rebre vols i, encara més important, cap companyia aèria ha sol·licitat operar des de La Plana.

Francisco Camps, durant el seu discurs inaugural, ha reconegut el treball invertit pels sectors productius a la província de Castelló al mateix temps que ha afirmat que infraestructures com l’aeroport que avui s’inaugura generen “riquesa, ocupació, prosperitat, orgull, identitat, força i ganes de compartir projectes col·lectius” al servei de tota la Comunitat.

En aquest sentit, Camps ha remarcat l’esforç realitzat en el projecte i execució de l’aeroport de Castelló així com en la implicació dels sectors productius de la província, com el sector turístic. “Si aquest aeroport hagués estat senzilla la seva construcció, aquest no seria l’aeroport que volíem, ha hagut de solucionar tot tipus de problemes i per això és el millor aeroport possible”, ha asseverat.

Al fil de la seva intervenció, Camps ha subratllat que aquesta és una nova porta oberta al món, que se sumeixi als nostres ports i carreteres. “Fabriquem, tenim infraestructures, estem al món i a més tenim punts de comunicació, i això és molt important perquè és el millor bagatge i la millor targeta de presentació”, ha manifestat.

Per la seua part Carlos Fabra ha assegurat que “cualquier ciudadano que lo desee podrá visitar esta terminal o caminar por las pistas de aterrizaje”, al que afegia que és “algo que no podrían hacer si fueran a despegar o a aterrizar aviones”.

» “On estan els avions?”
La diputada d’EUPV, Marina Albiol, i un grup de militants d’aquesta organització han acudit aquest matí a la inauguració de l’aeroport de Castelló amb una pancarta en la que es podia llegir “Aeroport de Castelló, on estan els avions?”. Albiol ha explicat que es tracta d’una crítica al electoralisme del Partit Popular, “han arribat fins al ridícul d’inaugurar aquesta instal·lació abans de les eleccions, encara que tardarà mesos en estar funcionant i en rebre els primers vols” i afegeix “es dediquen a fer propaganda amb els diners de tots i de totes”.

La diputada d’Esquerra Unida ha lamentat profundament que Carlos Fabra “actue com si l’Aeroport de Castelló fora de la seua propietat, quan en realitat és una infraestructura pagada amb els impostos de tots els ciutadans i ciutadanes”, i afegeix que “l’acte d’avui [divendres] semblava més un acte partidista que una inauguració d’un lloc públic”.

Per altra banda, la diputada d’Esquerra Unida ha sigut també molt crítica amb l’actuació dels cossos de seguretat de l’estat, concretament de la guàrdia civil, que ha actuat coartant la llibertat d’expressió dels militants d’EUPV “ara resulta que els que ens tenim que identificar som les persones honestes d’esquerres” i afegeix que “a nosaltres ens tracten com si forem delinqüents mentre els imputats per corrupció són rebuts amb aplaudiments, amb alabances i complimentats amb càterings”.

Més informació: | | | |