Morella insta a Conselleria que solucione els greus problemes estructurals del Col·legi Mare de Déu de Vallivana

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 25 de març de 2011 .
Etiquetes: , , ,

Morella torna a instar a Conselleria d’Educació que pose solució als greus problemes estructurals del Col·legi Mare de Déu de Vallivana. L’Ajuntament, mitjançant una moció aprovada per unanimitat, i l’AMPA, per mitjà de l’enviament d’un informe tècnic, reiteren una situació que seguix agreujant-se amb el pas del temps. L’arquitecta Carmen Pinós ja va elaborar un informe tècnic l’any 2005 en el que recomanava una sèrie d’actuacions urgents. L’AMPA ha tornat a reenviar este mateix estudi a Conselleria per a instar que es realitzen, de una vegada, les actuacions necessàries.

La regidora de cultura, Palmira Mestre, afirma “l’Ajuntament complix amb l’obligació del manteniment de l’edifici, realitzant les tasques i actuacions pròpies de la seua competència, mentres que Conselleria no assumix els problemes estructurals de què s’hauria de fer càrrec” Cal. recordar, que el consistori inclús ha destinat una part del Pla E per a millorar l’eficiència energètica.

La regidora explica que “el deteriorament de l’edifici és evident; part dels forjats mostren el seu esquelet de ferro, a causa de la desintegració gradual del material i això revestix una perillositat important per als xiquets”. Mestre recorda que “el Col·legi Mare de Déu de Vallivana és un referent arquitectònic a nivell nacional i internacional, que va aconseguir el Premi Nacional d’Arquitectura”.

En la carta que hi ha remés l’AMPA s’apunten alguns dels deterioraments més importants que patix l’immoble. Estos són “les goteres en la majoria de les aules, el deteriorament de la fusta dels marcs de les grans vitrines, que té perill de caiguda, les plaques de formigó deteriorat amb els ferros al descobert i altres deficiències estructurals que fan necessària una intervenció ràpida davant del deteriorament de l’edifici”.

L’Ajuntament espera que esta nova reclamació sorgisca efecte, ja que en les anteriors ni l’administració ni l’AMPA han obtingut cap tipus de resposta.

Més informació: | | |