Morella apaga la llum del castell i muralles per “l’Hora del Planeta”


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, de març de 2011

A les 20:30 d’aquest dissabte 26 de març de 2011, individus, comunitats, empreses i governs de tot el món apagaran les seues llums durant una hora –L’Hora del Planeta–, transcendint totes les barreres de religió, cultura, societat, generació i localització geogràfica en una celebració global pel Planeta.

En el que possiblement serà la major cridada a l’acció per a lluitar contra el canvi climàtic, l’Hora del Planeta 2011 aconseguirà que centenars de milions de persones de pobles i ciutats dels sis continents apaguen la llum durant una hora. L’Hora del Planeta 2011 pretén aconseguir el compromís d’un canvi global en benefici del medi ambient.

En animar a individus, empreses i governs a comprometre’s i actuar en favor de la sostenibilitat i demostrant tal compromís en apagar les llums durant una hora concreta, l’Hora del Planeta estarà llançant un poderós missatge d’esperança del que podem aconseguir si actuem junts. Açò inspirarà a uns altres perquè s’unisquen a l’objectiu final d’aconseguir un món més sa.

» Acte símbolic
Morella s’unirà a aquesta iniciativa retardant l’inici del l’enllumenat del conjunt monumental que s’encetarà a les 21.30 hores, quan es habitual que ho faiga a les 8 de la vesprada, en un acte simbòlic per unir-se a la iniciativa.

El regidor de serveis, Rafael Pallarés, afirma que “és molt important realitzar accions ecològiques que tinguen com a principal objectiu la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible”. Pallarés considera que “cal respectar el medi ambient i cada cosa que fem per a això, per molt xicoteta que siga, contribuïx d’una forma molt positiva”.

L’edil també recorda que a la localitat s’estan duent a terme distints projectes per a millorar l’eficiència energètica. Per exemple, en el Passeig de l’Alameda, els carrers de la localitat i el Polígon “Les Casetes”, s’ha instal·lat il·luminació de baix consum amb un sistema de reducció de flux.

Més informació: |