Cauen dos cases a Pena-roja

comarquesnord.cat . Pena-roja . dilluns, 28 de març de 2011 .
Etiquetes:

La matinada del diumenge al dilluns van caure dos cases a Pena-roja. Los habitatges, ubicats entre el Carrer del Sol i la Baixada del Carme, se’n van anar a terra a la vora de la una de la matinada, i degut al fort soroll van despertar a alguns veïns que resideixen a esta zona del poble. Les dos cases estaven deshabitades des de feie molts anys i tot apunte a que van anar a terra després de que cedís lo fonament de la mitjanera on se subjectaven les llumeres dels dos habitatges.

L’alcalde de Pena-roja, Paco Esteve, va destacar que “alguns veïns van sentir un soroll molt fort, com si fore una tronada, i molta gent se va aixecar del llit. Quan van veure el núvol de pols que es va formar ja van entendre que havie passat alguna cosa”. Quan se va aclarir el núvol de pols, van veure que dos cases del poble havien caigut. “Per sort, va passar a la matinada”, va afegir Esteve, qui va recordar que pel dia els carrers de Pena-roja estan bastant transitats.

A més, als dos habitatges no hi vivie ningú, i a les cases de la vora que han estat afectades per este succés, tampoc. “Per tant, podem donar les gràcies de que no ha passat res”, va continuar Esteve. Pel que fa a les característiques dels immobles, se tracte de dos cases que feie molts anys que estaven deshabitades i on tampoc s’hi feien treballs de manteniment. Al parèixer, la mitjanera va cedir i les residències van caure cap endins, per després enfonsar-se cap a la Baixada del Carme.

La caiguda d’estos dos immobles també ha afectat a les cases que hi ha a banda i banda del sinistre, concretament Casa Gargoriet i Casa Xulava, ja que els llindars de les teulades tocaven façana amb façana. Per tant, ara caldrà traure totes les restes que han quedat penjades perquè ningú patixque cap mal. A més, i com a mesura de seguretat, també s’ha tancat lo tram de la Baixada del Carme on van caure les runes. Per la seua banda, al tram del Carrer del Sol s’hi pot transitar sense problemes.

L’alcalde de Pena-roja, Paco Esteve, va recordar que una cosa que influeix bastant a fets com lo que va passar la matinada de dilluns al poble “és que hi ha cases on fa molts anys que no s’ha treballat gens”. De fet, Esteve va recordar que hi ha dos cases més al poble “on l’ajuntament també estem preocupats perquè se pugue produir una situació similar”. Una d’elles està a la vora mateixa de la Porta del Carme i l’altra a la zona del castell.

Per solucionar este problema, l’Ajuntament de Pena-roja ja ha fet los procediments corresponents perquè se rehabiliton estes dos altres cases en mal estat. Tot i això, Esteve va reconèixer que el principal “problema que ens trobem és que els propietaris no se’n volen fer càrrec. La gent se’n desentén”, i per tant, és lo consistori qui ha de sufragar i cometre els gastos que represente deixar-les en un estat acceptable.

Més informació: