El CRA Matarranya i la Banda Juvenil Peñarbés participen a la 5ena Convivència Musical



comarquesnord.cat, Alcanyís
» dilluns, 28 de març de 2011

Calanda va acollir el passat dissabte 26 de març la 5ena Convivència Musical organitzada pel CPR de professors d’Alcanyís. Les jornades musicals van comptar amb l’assistència d’escoles, aules i fins i tot bandes juvenils de música vingudes de diferents zones i comarques del Baix Aragó històric. Com a representants del Matarranya, hi van participar els xiquets del CRA Matarranya (la Vall del Tormo, Calaceit, Massalió) i la Banda Juvenil Peñarbés.

Ana Reyes Palos, membre de l’organització, va explicar que a estes jornades “se convide a tots los col·legis, instituts i inclús escoles de música i Conservatori de Música d’Alcanyís a que participon. Este any estem molt contents, perquè hem tingut la presència de més grups que mai”, va destacar Palos. A més, també va avançar que el pròxim 5 de juny hi haurà una nova trobada a Queretes, on s’espere la rebuda d’uns 300 alumnes.

La Convivència Musical que organitze el CPR d’Alcanyís se va començar a fer a la capital del Baix Aragó. Però des de l’any passat, i degut a la consolidació de la trobada, s’ha obert a altres municipis on hi ha tradició musical. Enguany ha tocat a Calanda, i va comptar amb l’actuació de professorat i alumnat del Conservatori de Música d’Alcanyís, grups de violins d’algun col·legi, lo cor de Calanda o l’Escola Municipal d’Alcorisa.

A la vegada, Ana Reyes Palos va destacar que “este any li volíem donar un impuls a la convivència, però el temps no mos ha deixat”. Pel que fa a l’organització, esta 5ena Convivència ha estat tot un èxit, ja que han participat més formacions que mai, lo que supose uns 300 xiquets. A més, Palos va destacar que “cada any intentem millorar allò que no mos pareixie més correcte”. Per això, de cara a la pròxima edició, no es descarte dividir la trobada en tres parts més curtes que les dos actuals.

Més informació: | | |