Vilafranca ja té majorals per al Sant Antoni de 2012


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 28 de març de 2011

Després de varies setmanes d’espera, aquest dilluns es feia oficial la Majoralía per a la festa de Sant Antoni 2012 de Vilafranca. Un fet que garanteix que la celebració en honor al patró dels animals per al proper any es puga celebrar amb el seu màxim esplendor. La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Vilafranca ha estat, una vegada més, l’encarregada de la coordinació per trobar una Majoralía per a Sant Antoni i s’ha pogut aconseguir. És el propi ajuntament el que s’hauria de fer càrrec de l’organització de la festa si no hi ha voluntaris per a fer-ho el que no ha calgut des de principis dels anys ’90.

Un grup d’onze persones s’ha animat a fer-se càrrec del Sant Antoni 2012. Amb ells es va començar a tractar el tema abans de la festa d’enguany, si bé es tracta d’una quadrilla que havia estat candidata en diferents oportunitats a ser Majorals. Víctor Tena, Regidor de Festes presentava la Majoralía formada per Javier Monferrer, Javier Artola, Sergi Monfort, José Luis Monforte, Lorena Tena, Abel Bellés, Rosa Edo, Araceli Cruz, Jaime Leche, Manolo Casanova i Estefanía Andreu.

Durant aquestos dies, els nous Majorals de Sant Antoni de Vilafranca estant fent pública la seua determinació i prompte hauran de posar-se mans a l’obra. Com bé és sabut, una de les primeres feines que han d’afrontar és la compra d’un bou per sortejar-lo el dia 8 de setembre. Aquesta adquisició, habitualment, es realitza durant el mes d’Abril i es comença la venda de paperetes que s’allarga durant tot l’estiu. Ja cap al mes de setembre i octubre l’activitat de la Majoralia es centra ja exclusivament en la preparació de tot el necessari per a la festa de Sant Antoni al mes de gener.

Més informació: | |