Es publica la nova ‘Agenda Activa’ de Vilafranca


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 30 de març de 2011

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha donat a conèixer la programació de l’Agenda Activa de Primavera, que inclou les activitats culturals, festives i esportives al municipi per als mesos d’Abril, Maig i Juny.

La formació serà un dels eixos principals i sobretot, la dedicada a la cuina amb un curs de Postres fàcils i econòmics a càrrec de César Romero que s’impartirà al Camping Municipal, un altre de cuina general per Ignasi Porcar o un curset de cuina japonesa amb el mestre Hung Fai Chiu Chi al nou Restaurant l’Escudella. També està previst un curs de mecànica per a dones, i un de ramaderia i agricultura ecològica i reg per goteig amb Alberto Torres.

El 9 d’Abril es celebrarà la festa del Centenari d’Aurelia Dols Tena, amb diversos actes entre els que destaquen la actuació de la Unió Musical de Vilafranca i del Grup de Jotes ‘Alma Jotera’ de Saragossa. Eixe mateix dia, per la nit, la Comissió de Penyes ha preparat un nit de festa a Vilafranca.

En quant a exposicions, aquest trimestre es comptarà al mes de Maig amb una mostra del fons fotogràfic Sarthou Carreres a les Sales Gòtiques i l’exposició fotogràfica ‘Bolívia, les dones sàvies’ al mateix espai. Al mes de Juny i coincidint amb el Capsigrany arribarà una mostra de fotos de teatre i al Juliol es desenvoluparà l’exposició pictòrica de l’artista Pablo Guinot.

Amb motiu de la celebració del Dia del Llibre s’han preparat diferents activitats a la Biblioteca. Així el dissabte 23 tindrà lloc pel matí l’actuació de Trovadorets amb l’espectacle ‘Sons i cançons’ i també es sortejaran sopars per a dues persones entre els lectors de la Biblioteca Municipal.

El Cinema tornarà a ser protagonista i per al mes d’Abril ja es coneixen dues pel·lícules programades. El 10 d’Abril ‘El discurso del Rey’, film guardonat als Óscar 2011 i per a Setmana Santa ‘Enredados’ de Disney.

En aquesta època de l’any tornen les rogatives als peirons i ermites del terme municipal. Santa Llúcia, Sant Pere, Sant Isidre, Sant Miquel i la festa de Pasqua del Llosar, formen el cicle de rogatives a Vilafranca.

La Festa de la Llengua de les comarques Els Ports-Alt Maestrat tindrà lloc a Vilafranca el 14 de Maig amb tallers, jocs, concerts que comptaran amb la presència d’escoles i instituts de tota la província de Castelló.
També es destaca a l’Agenda de Primavera, ‘Les Jornades de Bolquers’ per al mes de Maig, que enguany es centraran en la psicomotricitat dels més petits o de que el dia 28 de Maig, Vilafranca acollirà la Trobada Comarcal de Bandes de Els Ports-Alt Maestrat.

Al mes de Juny, el dia 4, arribarà la primera edició de la Festa de l’Associació Penya Taurina de Vilafranca, entitat de recent creació i que organitzarà actes taurins al Recinte de Cadafals i ball amb orquestra per la nit.

La màgia del teatre tornarà amb un nova edició del Capsigrany. La mostra de teatre tindrà lloc durant els dies 10,11 i 12 de Juny.

Més informació: | |