“Veniu a Vallibona amb el col·legi, gaudireu aprenent”


comarquesnord.cat, Vallibona
» dimecres, 30 de març de 2011

L’Ajuntament de Vallibona llança una campanya adreçada a les escoles per aprendre de la natura. “Veniu a Vallibona amb el col·legi, gaudireu aprenent”, és el lema d’aquest programa que inclou varies activitats i que es pot adaptar a les necessitats o al temps del que disposa cada col·legi interessat. En principi pels amants de la botànica o simplement del senderisme, Vallibona disposa d’un sender botànic on es pot observar el característic bosc mediterrani. El recorregut permet, en poc més d’un quilòmetre de passejada, conèixer diferents ecosistemes ben conservats: el bosc de ribera, el carrascar i els antics camps de cultiu.

Tot el recorregut està sembrat de panells informatius amb explicacions sobre les especies vegetals més representatives, descripcions del poble i de la seva fauna. S’oferix a més, la possibilitat de que la visita sigue guiada i compte en activitats orientades a cada edat, i segons peticions. Altres rutes temàtiques, de curta o llarga durada ens deixen contemplar la natura que envolta el poble, conèixer les antigues construccions, fer interpretacions paisatgístiques, i descobrir la importància de l’orientació pels habitatges, veure masos, coves, arbres monumentals, antics camins gairebé oblidats…

Tant la ruta botànica, com les rutes temàtiques estant obertes a qualsevol visitant, però en aquest programa adreçat més concretament a les escoles s’han creat fitxes educatives, per a treballar tant durant la ruta com després a l’escola. La temàtica comprèn diversos components de la natura i el seu aprofitament. Temes com identificar i classificar les especies vegetals que trobem pel camí. Treballar amb la fauna, aprenent a escoltar als ocells, descrivint les rapinyaires, o pintant els amfibis. Les fitxes també tenen una part dedicada als nostres avantpassats, que va saber aprofitar els recursos naturals, sempre d’una forma sostenible. Les seves construccions, la seva forma de vida, tota estava relacionada en els recursos que tenia al seu abast. La terra, l’aigua, el clima…tot condicionava la vida, les construccions, els oficis.

Els col.legis, o col·lectius interessats en aquestes activitats poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Vallibona, 964 17 20 20, el programa a realitzar es pot adaptar a les necessitats de cadascun dels grups.

Més informació: | |