El Consell de la Gent Gran recolza els nous serveis del Centre de Dia


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 5 d’abril de 2011

El Consell de la Gent Gran s’ha reunit aquesta setmana per a abordar els temes d’actualitat d’interés. Així, van recolzar les noves mesures impulsades per l’Ajuntament de Morella, que van destinades a millorar la qualitat de vida de les persones majors i a dinamitzar el Centre de Dia. A més, es van abordar les futures activitats que formaran part de les jornades anuals, que se celebraran al juny, i altres esdeveniments que es desenvoluparan al llarg de l’any.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca que “el Centre de Dia ha de convertir-se en un motor de la política social per a la gent gran”. Així ho va entendre el Consell de la Gent Gran, els membres del qual van recolzar l’ampliació de serveis. D’aquesta manera, el Centre de Dia ampliarà els seus serveis complementaris amb menjars socials, tallers de memòria, serveis fisioterapèutics, massatges individuals i gimnàstica de manteniment. Aquestos serveis estaran subvencionats al 30% per l’Ajuntament, per a les persones que tinguen el Carnet d’Or. Cal recordar que aquest distintiu ho tenen prop de 700 persones a Morella.

Tal com explica Malú Blasco, “les noves mesures que hem adoptat contribuïxen a la millora del dia a dia de les persones”. A més, va recordar que l’Ajuntament avançarà els diners de la Llei de la Dependència, perquè els veïns puguen rebre atenció professionalitzada en el Centre de Dia des del minut zero.

» Jornades de la Gent Gran
A més, d’este punt, el Consell de la Gent Gran va abordar distintes qüestions d’interés respecte a l’organització de futures activitats. Entre elles, van destacar distintes propostes que formaran part de les jornades de la gent gran. Així, algunes activitats seran un curs d’iniciació a la fotografia digital, una exposició fotogràfica, les rogatives de Morella a Vallivana o distintes visites guiades. El Consell també va incidir en que cal respectar la naturalesa i el medi ambient, per mitjà del manteniment de jardins o l’impuls d’activitats en el passeig de l’Albereda. Cal recordar, la importància que té el Consell de la Gent Gran, ja que a través de les seues propostes o suggeriments s’han impulsat projectes de gran importància per a Morella, com per exemple, el pla d’accessibilitat.

Més informació: