L’ajuntament de Cinctorres aprova un pressupost auster de 715.000 euros



comarquesnord.cat, Cinctorres
» dimarts, 5 d’abril de 2011

El pressupost de l’Ajuntament de Cinctorres s’ha aprovat definitivament després de passar els tràmits pertinents. Un pressupost auster que rebaixa la seva quantia respecte al darrer exercici en més de 200.000 euros. En total són 715.000, dels quals les partides més destacades es dediquen a inversions reials, despeses de personal i despeses corrents.

En l’apartat de inversions, per al que es reserva una partida de 331.000 euros, es contempla la continuació del pla de renovació urbana, amb la millora dels trams que van des de la plaça del Pou al cap de la Vila. A més es consigna pressupost per a la finalització del polígon industrial , així com per a la posada en marxa de la Residencia. Respecte al Polígon Industrial, l’Ajuntament de Cinctorres espera poder començar a vendre prompte parcel·les dels 15.000 m2 que s’han pogut urbanitzar. El projecte finalment ha superat les expectatives del consistori i ha elevat els pressupostos inicials de forma considerable; en qualsevol cas es considera que la inversió era necessària per tal de crear sòl per a les empreses que puguen estar interessades en traslladar, ampliar, o crear noves industries en aquest poble.

Pel que fa a la residencia de la Tercera Edat, ha estat un projecte que s’ha pogut anar executant per fases, i en aquestos moments es pot dir que està acabant per a poder atendre a 20 persones. El problema és que la Generalitat no està per la labor de concertar places en residències, i l’ajuntament està pensant la possibilitat de començar a donar servei en la formula de vivendes tutelades, rebaixant de 20 a 10 les places que s’oferiran En aquest sentit també s’està en contacte amb l’Associació provincial de Familiars de Malalts d’Alzheimer que sembla estan interessats a tenir un centre d’atenció a les persones en aquesta malaltia, i que també podrien aprofitar les instal·lacions de la residencia.

L’altra partida destacada, 209.000 euros, està destinada a les despeses corrents. L’Ajuntament de Cinctorres té al seu càrrec molts edificis i servis municipals, que fan que aquest apartat s’emporte el 30% del pressupost. Les instal·lacions esportives, amb la piscina climatitzada, són una destinació principal d’aquesta factura.

La reserva per a les despeses de personal, sumen per aquest exercici, 138.000 euros. Açò és així per que a més del personal d’administració, Cinctorres compta en una brigada pròpia que facilita poder assumir les obres per administració abaratint els costos, tant de temps com de la mateixa obra.

En l’apartat d’ingressos, l’Ajuntament de Cinctorres ha decidit congelar impostos.

L’alcalde de Cinctorres, Antonio Ripollés, afirma que l’Ajuntament està sanejat i han pogut fer front a tots els proveïdors, de moment; no obstant reclama a l’Administració Autonòmica més agilitat en els pagaments, ja que se’ls endeuten projectes de fa dos anys, pujant el deute a més de 200.000 euros.