Catalunya demana a Indústria més canals per a que veiguem TV3


Etiquetes: , , ,



comarquesnord.cat, Barcelona
» dijous, 7 d’abril de 2011

El secretari general de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha dit aquest dijous que la Comunitat Valenciana, per comptar amb dues llengües oficials, també té dret a tindre un tercer múltiplex (grup de canals de la TDT) per a que es pugue veure TV3 amb normalitat, el que era una exigència de Francesc Camps, president de la Generalitat Valenciana, per a retornar les emissions censurades de l’autonòmica catalana. El privilegi d’un tercer múltiplex autonòmic, amb els seus corresponents quatre programes -els antics canals- només el té ara Catalunya gràcies al Ministeri que encapçalava Josep Piqué durant el govern popular d’Aznar.

Francesc Homs ha dit a la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament de Catalunya que ha contactat amb el secretari d’Estat de Telecomunicacions, Bernardo Lorenzo, per a demanar-li al Ministeri que facilite el que els canals autonòmics valencians i catalans es pugen compartir lliurement i legal. Alhora, aprofitava per a carregar contra el PSOE i el PP que, al seu entendre, no estan fent res ni des de València ni des de Madrid per a solucionar aquest polèmic assumpte.

Des del PSC, ICV-EUiA i ERC han acusat a Camps i al PP de voler evitar la normalització del català a la Comunitat Valenciana, i fins i tot han assenyalat que el dirigent popular tregue rèdits electorals de la seva bel·ligerància contra TV3. Homs ha reptat al PP a incorporar al seu programa electoral per a les eleccions generals de 2012 la creació d’un tercer multiplex per a la Comunitat Valenciana.

Més informació: | | |