El Matarranya apostarà fort pel turisme eqüestre


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 8 d’abril de 2011

La Comarca del Matarranya invertirà enguany 129.000 euros a desenvolupar el turisme eqüestre del nostre territori. Al passat plenari, que es va celebrar el dimecres 6 d’abril, se va procedir a ratificar una subvenció a càrrec del Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya per a la senyalització dels itineraris eqüestres. Segons va destacar el president de la Comarca del Matarranya, Carlos Fontanet, se tractave d’un projecte que no se sabie quina serie la seua quantia. En canvi, un cop sabuda se li ha donat llum verda i s’ha inclòs al pressupost d’este 2011.

Lo projecte per a la senyalització i condicionament d’esta ruta eqüestre suposarà una inversió total de 129.000 euros, i en estos moments ja s’ha fet un primer enviament als ajuntaments per a explicar per on anirà esta ruta, que els paregue bé la traça i que es pugue començar a actuar. Com bé preveu lo projecte, no només hi haurà un esforç important en senyalització, sinó també en neteja i en lo respectiu manteniment de les vies. De fet, les característiques d’estes vies no són les mateixes que s’utilitzen per a passejar, ja que el recorregut ha adaptar-se a les condicions i les mides dels animals.

Carlos Fontanet va apuntar que fa un parell d’anys ja es va decidir apostar fort per este turisme, ja que “se va dir que un dels productes del Matarranya que es volie posar en valor per a la qualitat del territori ere disfrutar dels seus paisatges i de la natura. És un tipo de turisme que va dins de la nostra ideologia: paisatge com a desenvolupament econòmic”. De fet, se tractarà de treballar any rere any amb la infraestructura de camins i ruta, i a continuació se procedirà a la promoció d’este recorregut de tal forma que la gent que vulgue disfrutar “del seu cavall o llogar-lo, ho pugue fer correctament”.

Finalment, lo president de la comarca del Matarranya va concretar que “lo que hem d’intentar que a tots los pobles pugue haver-hi una via eqüestre perquè la gent la pugue disfrutar”. En concret, i des de fa uns anys, la Comarca del Matarranya ja treballe en l’adequació i la senyalització d’estes vies dedicades al turisme eqüestre. Los amants del cavall i d’este tipo d’oci poden utilitzar alguns d’estos recorreguts que vertebren i comuniquen alguns municipis del Matarranya.

Més informació: