Els Ports registra 28,5ºC i es converteix en una dada rècord des dels anys 50


comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 9 d’abril de 2011

L’Observatori meteorològic de Morella ha batut aquest segon dissabte d’abril rècords històrics pel que fa a les temperatures. Al menys des de l’any 1950 no s’arribava als 28,5º durant un mes d’abril que s’han registrat en aquesta jornada. Aquest registre, a la comarca dels Ports, seria fins i tot elevat per a un mes de juliol o agost. Fent mitjana entre la mínima de la matinada, que ha estat de 15,5º i aquesta màxima extrema, queda una temperatura mitjana del dia de 22,0º, segons apunta Juan Amela

Per la seua banda, l’observatori de Vilafranca ha deixat dades semblants pel que fa a les màximes. El registres, que s’han anat elevant progressivament des de dilluns passat, han arribat a 28,0º aquest dissabte, dada també de rècord en aquesta zona de la comarca per a un mes d’abril, el que no es produia, al menys, des de 1978, segons apunta Ignasi Llopis.

Les previsions indiquen que aquest diumenge ja notarem com baixen les temperatures contrastant amb aquestes elevades màximes impròpies d’un mes d’abril.

Més informació: |

/span> comentaris

  1. jofre, de benicarlo enllaç al seu comentari

    Una curiositat , en diverses notícies que he pogut llegir en aquesta web , es nomena a les poblacions de Vilafranca , Ares del Maestrat i Benassal com si estiguessin en la comarca dels Ports , però no són del L’Alt Maestrat?

  2. Vilafranca i Ares del Maestrat són localitats que pertanyen a la comarca dels Ports, encara que -com en tot- hi ha veus que apunten el contrari i des de comarquesnord.cat les incloem a Els Ports. És més, la denominació oficial d’Ares del Maestrat és un canvi que es va fer fa molt pocs anys quan des del poble es va decidir canviar “del Maestre” per “del Maestrat”. Benassal, per la seua banda, pertany a l’Alt Maestrat i així ha estat inclosa sempre a les nostres informacions.

    De tota manera, des de comarquesnord.cat ens referim sovint a “les nostres comarques” o a “localitats del nostre territori” per a referir-nos a tradicions, costums o meteorologia, aspectes qe no entenen de fronteres i que són compartits per localitats del nord de Castelló i fins i tot del sud de Terol on, des de sempre, ha hagut relacions estretes dels seus habitants.

  3. jofre, de benicarlo enllaç al seu comentari

    OK ,nomes ho preguntava perque ma xocat , ya que en totos els mapes oficials haixi ho figura. gracies.