Premiats amb un viatge a Saragossa



comarquesnord.cat, Saragossa
» dissabte, 9 d’abril de 2011

Els alumnes guanyadors i els acompanyants de cada una de les 30 Escoles del Territori del Sénia, participants en el 2n Concurs entre alumnes de 6è de primària i que tenia com a tema obligatori l’Esport, com a Premi han realitzat un viatge a Aragó de 2 dies (a Zaragoza i Alcañiz) gràcies al patrocini de la Fundació Rei Jaume I i amb l’organització de la Mancomunitat Taula del Sénia.

La primera parada va ser a l’Estadi de la Romareda, camp del Real Zaragoza, que es va visitar amb una guia, anant després al Museu on es guarden els trofeus i imatges dels jugadors més destacats, entre els quals està el benicarlando Pichi Alonso. D’allí cap a la Televisió d’Aragó, on després de rebre la salutació del seu Director General Ramon Tejedor, es van recórrer les instal·lacions (estudis de televisió i ràdio) i es va presenciar en directe un programa de ràdio.

Tot seguit, cap al Parc de l’Aigua, on es va dinar i posteriorment tots els menuts van participar en un circuit multiaventura (nivell inicial) amb monitors especialitzats i la col·laboració d’alguns professors. Sense sortir del Parc, amb un tren turístic es va fer un recorregut per tot el que va ser el recinte de la Exposició de Zaragoza. Ja a la nit, després de sopar, al mateix hotel va haver una sessió d’animació a base de màgia però feta humorísticament.

El segon dia, després d’un recorregut amb autocar per la ciutat, es va fer una parada a la plaça del Pilar i d’allí cap al Centre Aragonès de l’Esport, on la guia va ser Esther Lahoz (segons la Gran Enciclopedia Aragonesa) la millor atleta aragonesa de tots els temps i que, entre moltes altres, va participar a les Olimpíades de Seúl i Barcelona.
Després del recorregut i les explicacions, cap a Motorland a Alcañiz on, havent dinat, va començar la visita guiada per les Sales de control i de premsa del circuit de velocitat i, posteriorment, els petits i alguns grans van participar en una sessió de karting per a iniciació que resultà molt divertida.

A la 2ª edició del concurs han participat un total de 30 centres dels municipis del Territori del Sénia dels següents pobles: Alcanar (2), Benicarló (5), Beseit (1), Càlig (1), Canet lo Roig (1), Cervera del Maestre (1), La Galera (1), Godall (1), La Jana (1), Mas de Barberans (1), Morella (1), Pena-roja de Tastavins (1), Pobla de Benifassà, la (1), Rossell (1), Sant Carles de la Ràpita (2), Santa Bàrbara (1), La Sénia (1), Traiguera (1), Ulldecona (1), Vall-de-roures (1) i Vinaròs (4).

Més informació: | | |