LA FALSA: “El fenomen Justin Bieber, concert per a adolescents”


JOAN CARLES MARCOBAL

Escolto per la ràdio que actua a Espanya el cantant canadenc Justin Bieber qui als seus 17 anys ja posseeix un compte corrent de 70 milions d’euros. Entrevisten a una joveneta que ha faltat a classe i ha deixat perdre un examen –ben fet, que collons!- per fer cua per adquirir les entrades. Com canta Sabina, més de la meua generació, ‘nadie se ha muerto por ir sin dormir alguna vez al currelo’. Beneïda adolescència.

Eixa notícia la escolto després d’haver observat feia pocs dies, des de la sana enveja, un divertida escena entre dos jovenets: a les nou del matí, després d’una llarga nit de festa, un jove amb clars síntomes de no haver begut massa llet al llarg de la vetllada acomiadava una jove a un portal, pot ser la núvia o pot ser no. Els efluvis amorosos del xicot quasi bé havien de ser entomats al vol per la sufrida xiqueta, emocionada i atenta a les balançades del seu Romeo. El que dic, quina enveja, sana però enveja. Tots hem sigut adolescents i, per què no dir-ho, un pelet horteres. Jo també vibrava amb el ‘Concierto para adolescentes’ dels Pecos i també em volia suïcidar per desamor des del reservat del Bis de Toña.

El que el reservat no fóra massa alt i un altre cubata a la barra impedien culminar una decisió que, més que dràstica, hagués estat de rissa. I com els jovenets esmentats calia fer ben de dia. Ja ho diem a l’eixir: Si del dia vols profit, que te pille el sol al Bis. Disculpeu si parlo d’açò però em pareixia més simpàtic aquest tema que escriure sobre aeroports pels quals només vola la demagogia.

Més informació: |