Morella rendeix homenatge a Carles Salvador al Jardí dels Poetes


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 10 d’abril de 2011

El gramàtic Carles Salvador ja té la seua vida i obra present en el Jardí dels Poetes de Morella. La localitat dels Ports ha rendit homenatge a l’escriptor valencià en este esplèndid espai ubicat als peus del Convent de Sant Francesc, en el que romandrà part del seu treball. Salvador és el segon poeta que figura en el jardí, després del reconeixement que es va realitzar a l’obra de José Antonio Labordeta.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, afirmava que “Carles Salvador va ser un dels professors promotors de la normalització ortogràfica de la nostra llengua i a més ens va deixar un bon nombre de grans poesies”. També destacava “el seu compromís amb el nostre territori, residint i exercint la seua professió durant molts anys a Benassal”. A més, l’edil va subratllava que amb estos actes “es promociona un xicotet espai però únic en el municipi, a través d’un viatge per la cultura”. En l’acte, també han intervingut el president d’El Pont. Cooperativa de Lletres, Joan Andrés Sorribes i el representant de la Fundació Carles Salvador, Vicent Pitarch. El pròxim acte en este lloc serà l’homenatge a Vicent A. Estellés, el pròxim dia 23 d’abril.

Aquest record a Carles Salvador ha sigut un dels diversos actes que l’associació cultural El Pont, Cooperativa de Lletres ha organitzat avui a Morella. A més, ha celebrat la seua assemblea i a la vesprada realitza dos actes literaris oberts al públic. Aquestos han comptat amb la presència de 40 autors, convertint esta trobada cultural, en el primer que celebra l’entitat. Una vegada finalitzades estes presentacions de microrelats, ha tingut lloc l’espectacle poético-musical, titulat “For Sale o 50 veus per la terra”.

Més informació: |