El CEIP Vicente Ferrer de Valderrobres guanya el Premi del Públic al IX Festival Cine y Salud


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 11 d’abril de 2011

Lo CEIP Vicente Ferrer de Valderrobres va rebre el Premi del Públic al IX Festival Cine y Salud pel seu projecte, “Un pasado muy presente” a la modalitat Nous Entorns. A més, lo centre educatiu del Matarranya també va rebre un reconeixement en forma de diploma que se’ls va atorgar durant l’acte d’entrega d’estos premis, celebrat lo passat dissabte 9 d’abril a les instal·lacions dels Cines Cervantes de Saragossa.

En total, més de 40.000 alumnes, 173 centres i a la vora de 2.000 professors han participat enguany al programa “Educació per a la Salut” de Secundària, on un dels seus majors projectes ha estat lo “Cine y Salud 2011”. Enguany, lo programa arribe al seu desè aniversari i ho va fer celebrant una nova edició del festival i que va comptar amb la presència d’actors de renom en el panorama del cinema espanyol, com ara Aída Folch o Ricardo Gómez, de la sèrie “Cuéntame”.

Pel que fa al premi més valuós que atorgue este Festival, lo curtmetratge de l’Institut Miguel Servet de Saragossa “Más que muñecas” va estar el guanyador en la categoria d’Aula Aragonesa en modalitat de curtmetratge, una obra basada en les relacions, les emocions, la convivència i l’amor. En poc més de sis minut, los seus autors van ser capaços de plasmar les dificultats en les relacions entre nois i noies adolescents.

La consellera de Salut del Govern d’Aragó, Luisa Maria Noeno, va ser un dels encarregats de donar els premis en un acte conduït per l’actor de cinema i teatre Críspulo Cabezas, que va tindre un gran èxit protagonitzant la pel·lícula “Barrio”. També va assistir Daniel Gascón, guionista de “Todas las canciones de la mía”, que va recollir el Premi Autors de Cinema i Salut que enguany va recaure en Jonás Trueba. A l’escenari també hi ha hagut guardons per als actors Aída Folch i Ricardo Gómez.

Los curtmetratges presentats pels centres de les tres províncies aragoneses han parlat de joventut, les seues relacions d’amistat, de família, de parella, de la convivència o de temes socials com la solidaritat, la igualtat, la violència de gènere o les addiccions. En definitiva, los treballs tracten de mostrar la realitat social dels jóvens, los riscos d’algunes actituds i els hàbits saludables per gaudir igual de la vida però amb responsabilitat.

Més informació: |