Palanques viu una jornada de germanor amb el II Dia de l’Arbre Comarcal



comarquesnord.cat, Villores
» dilluns, 11 d’abril de 2011

Els Ports en Moviment va organitzar aquest dissabte, en col·laboració amb l’ajuntament de Palanques i Amics de Palanques, la segona edició del Dia de l’Arbre Comarcal. Amb aquesta cita, a la què va acudir representants de quasi tots els pobles de la comarca i de totes les edats, els assistents van passar un dia d’esplai i en contacte amb la natura en la jornada que va ser rècord de temperatures. A les nou del matí començaven les activitats amb un esmorzar al bar de Palanques. Des d’allí s’eixia cap a la zona de les Solanes, al costat de la localitat, en un bancal fèrtil on es va realitzar la plantació de fajos idonis per aquest terreny per tal d’intentar fer el que es diu una illa genètica per tal d’obtenir llavor en el futur.

Els Ports en Moviment continua així el seu cicle d’activitats anuals i dóna continuïtat al Dia de l’Arbre Comarcal. L’any passat va ser Sorita el lloc escollit en una activitat impulsada des de l’organització de l’Aplec dels Ports de Vilafranca. Per a les properes dates “esperem estar en la Festa per la Llengua a Vilafranca i d’altres iniciatives” indicava Yolanda Monfort.

Aprofitant la jornada, des dels Ports en Moviment es va fer una crida a la unitat de la comarca “amb aquesta jornada lúdica demostra la unitat que tenim, com la que es veu als Aplecs i que continua al llarg de l’any, esperant que també hi hagi unitat en l’àmbit de la política” assenyalava Violeta Tena des de la plataforma comarcal.
De tornada cap al poble es portava a terme un concert per a xiquets a càrrec dels Trobadorets, un grup de recent creació format per Pau Sancho i Gerardo Chiva que interpreten música tradicional per a xiquets de totes les edats. Després del dinar de pa-i-porta, finalitzava la jornada amb la projecció de Home, un documental composat per vistes aèries de diversos llocs al voltant del món que mostra la diversitat de la vida en la terra i com les activitats humanes s’han convertit en una amenaça per a l’equilibri ecològic del planeta.

L’objectiu d’aquest II Dia de l’Arbre Comarcal era sensibilitzar als veïns dels ports sobre la importància i el valor que el medi ambient té per al nostre benestar i per al nostre entorn. Una cita que comença a ser fixa aquesta cita en el calendari comarcal d’activitats. Germanor i natura en un dia que es recordarà sobretot quan els fajos siguen grans.

Més informació: | |