La residència de Calaceit obrirà les seues portes a l’abril



comarquesnord.cat, Calaceit
» dimarts, 12 d’abril de 2011

La residència de Calaceit obrirà les seus portes este mes d’abril, un servei que oferirà un total de 23 places de residència i 15 de Centre de Dia. Este nou servei, dirigit a la gent gran, no només està obert als veïns de Calaceit, sinó que donarà acollida a tots aquells usuaris que ho demanin, ja siguen dels pobles del Matarranya o de les comarques veïnes. Per la seua banda, la gestió anirà a càrrec d’una Societat Limitada integrada per la corporació municipal, los propis treballadors i la Fundación Rey Ardid.

En concret, la residència de Calaceit oferirà els serveis que habitualment es troben en instal·lacions d’estes característiques. Per una banda, hi haurà la zona de menjador, on s’oferiran los esmorzars, dinars, berenars i sopars dels usuaris. A més dels espais destinats als llits, la residència de Calaceit també tindrà un gimnàs, un centre de relaxació i lectura i també un pati interior on se podrà passejar i fer un hort on los residents i usuaris puguen fer les seues plantacions. La residència també donarà servei de fisioteràpia, podologia o perruqueria.

A través del Departament de Serveis Socials de la Comarca del Matarranya, hi ha disponibles també dos vehicles adaptats que poden desplaçar a l’usuari del Centre de Dia des de la seua casa a les instal·lacions de Calaceit. Pel que fa a les tarifes, es tracte de “preus molt assequibles”. Ara mateix, el cost de la residència és d’uns 1.200 euros. Per la seua banda, lo servei de Centre de Dia està al voltant dels 480 euros.

L’alcaldessa de Calaceit, Rosa Doménech, va destacar que per a l’Ajuntament lo projecte de la residència “ha estat lo cavall de batalla. Portem des de l’any 2002” treballant-hi, que va ser “quan se va començar a tramitar”. Després va arribar tot lo procés constructiu, per després passar a la posada en marxa d’este servei que finalment oferirà 23 places de residència (ampliables a tres habitacions més), més 15 places de Centre de Dia.

Doménech va refermar la importància del projecte que s’ha culminat esta legislatura, ja que durant molts anys “s’ha treballat per a donar un servei més al nostre poble, en este cas dirigit a la gent gran”. A la vegada, l’alcaldessa de Calaceit va afegir que gràcies a este nou servei municipal “se generen també llocs de treball, molt dirigits a les dones. Ara, podem dir que nou dones de Calaceit començaran a treballar des de l’1 d’abril a esta residència”.

Durant los anys de creació, la residència de Calaceit ha rebut un finançament que s’acoste quasi al milió d’euros. Les inversions han arribat gràcies a ajuts i subvencions de diferents institucions, com ara la Diputació Provincial, l’Institut Aragonès de Foment (AF) o el Govern d’Aragó. Abans de que obrís les seues portes, la residència de Calaceit ja comptave amb la inscripció de cinc persones, quatre d’elles del mateix municipi i una vinguda des d’Horta de Sant Joan. Per la seua banda, també hi ha dos persones inscrites al Centre de Dia.

Més informació: |