Mont-roig oferirà enguany onze cursos d’estiu de Construcció Tradicional


comarquesnord.cat, Mont-roig
» dimarts, 12 d’abril de 2011

Mont-roig ja ha posat a disposició dels alumnes interessats l’oferta dels Cursos de Construcció Tradicional per a este estiu 2011. En concret, enguany s’ofrenen un total d’onze cursos que fan un ample recorregut per diversos àmbits de la construcció i de la restauració en el món rural. Estaran disponibles, per exemple, cursos de cals i d’estuc, vitralls, forja artística, color per als cascs antic, talla de fusta, talla de pedra, rellotges de sol, mosaics romans, pintura mural, pintura al fresc, i un curs de policromia i grau de pedra.

Estos cursos s’oferiran a partir del pròxim mes de juliol i ara s’han obert a preinscripció. Per tant, aquells alumnes que estiguen interessats en alguna d’estes modalitats artístiques i constructives, se poden dirigir a l’ajuntament de Mont-roig, on rebran tota la informació relacionada amb los cursos. De la mateixa manera que en edicions anteriors, lo termini límit per inscriure’s serà d’una setmana abans del curs, l’import de cada un s’haurà de fer a través de transferència bancària i el curs se farà sempre i quan hi haigue suficients alumnes interessats.

A més, i per a rellançar tant los cursos com la nova Fundació que s’encarregarà de gestionar-los, la pròpia Fundació ha creat lo ‘Premi Nacional d’Artesans dels Oficis de l’Arquitectura’ que es lliurarà l’última setmana de maig a una trobada nacional que acollirà lo municipi de Mont-roig. Este primer premi recaurà en Ignacio Gárate Rojas, un consolidat arquitecte i restaurador conegut també per les seues obres bibliogràfiques, com ara “Artes de la cal” o “Arte de los Yesos”, molt associades als oficis i als cursos de construcció tradicional que s’oferiran a l’estiu.

Precisament, los dies 26 i 27 de maig, en lo marc d’este primer premi que convoque la Fundació, lo municipi de Mont-roig acollirà el “Primer Encuentro para el impulso del oficio ante la innovación de la Arquitectura de calidad y las técnicas de conservación del patrimonio”. En concret, se tracte d’unes jornades de debat professional on participaran arquitectes, arqueòlegs, gessaires, fundidors, pintors, organistes, estucadors i altra gent del gremi que vindran de diferents punts com ara Teruel, Barcelona, Segòvia, Zamora, Burgos, Madrid o Cuba.

Més informació: | | |