Morella torna a reclamar a la Generalitat l’1,2 milions d’euros que li deu


comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 14 d’abril de 2011

L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella presentarà una moció aquest dijous al ple, tornant a reclamar a la Generalitat el deute que manté amb el municipi. La quantitat de la mateixa ascendix a 1,2 milions de milions i, segons la regidora d’hisenda, Sandra García, “els impagaments generen un gran important desequilibri de tresoreria i han obligat a l’ajuntament a adoptar una sèrie de mesures perquè no afecten l’economia local”. No obstant això, la regidora assegura que “a pesar que la Generalitat no paga, el Pla de sanejament elaborat per l’ajuntament està funcionant a la perfecció i nosaltres sí que estem complint amb les nostres obligacions”.
La regidora assenyala que “el deute de la Generalitat asfíxia la gestió dels ajuntaments i, això, repercutix molt negativament en els ciutadans”. A més, afegix que “els ajuntaments som l’última entitat en esta cadena i els que més patim la falta de responsabilitat de la Generalitat”. García subratlla el cas de Morella, ja que amb un pressupost de 3,5 milions d’euros, ha de fer front a un deute de l’administració autonòmica d’ 1,2 milions. Entre els impagaments es troben obres pendents des de 2006. A més, la regidora explica que “és intolerable que la Generalitat et concedisca alguna subvenció i després no faça front a les seues obligacions fent efectius els pagaments”.

García continua afirmant que “des de l’ajuntament, estem fent un gran esforç per a superar els impagaments i complir amb les nostres obligacions, perquè els nostres proveïdors no tenen la culpa de que la Generalitat i algunes empreses no ens paguen”.

Finalment, García recorda que la Comunitat Valenciana és una de les poques autonomies que encara no compta amb un fons econòmic destinat als municipis i la creació d’aquest es va aprovar l’any 1999. Això genera un deute històric per al municipi de més de dos milions d’euros.

A més d’aquesta moció, l’equip de govern presenta una altra referida als residus inerts. En l’orde del dia, també figuren altres punts d’interés, com la sol·licitud d’aprofitaments de la fusta dels monts públics, la composició del Consell de Paratge Natural de Pereroles, l’aprovació de l’estudi de paisatge, la liquidació de la sentència del Camí de la Canà, l’informe d’activitats programades, un conveni d’actuacions museístiques i un punt de mostra de solidaritat amb el poble de Japó.

Més informació: | |