Vilafranca ja està connectada amb Castelló per fibra òptica


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 13 d’abril de 2011

La Regidoria de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Vilafranca informava que el departament tècnic de Movistar confirmava el fet de que Vilafranca ja està connectada amb Castelló per fibra òptica i que aquesta està plenament operativa. La connexió està realitzada a la centraleta amb la que la companyia compta al municipi i per a ús propi i encara no hi ha, pel moment, cap oferta comercial per als particulars que estiguen interessats. Des de la Regidoria de Noves Tecnologies, Carlos Colom, apuntava “la importància del fet que Vilafranca i Castelló estiguen unides ja per fibra òptica i que les comunicacions tant de veu com de dades que utilitzem en els nostres telèfons i ADSL’s estan passant ja per aquesta fibra, plenament operativa. Aquesta troncal de fibra permetrà el futur desplegament de la fibra òptica a Vilafranca”.

» Augment del güifi.net
Des la mateixa Regidoria, s’informava que les instal·lacions de Guifi.net al les vivendes de Vilafranca continua incrementant-se amb un ritme frenètic i que 193 vivendes del municipi ja compten amb aquest servei per a Internet. Aquest fet manté a Vilafranca com a municipi amb més nodes operatius de la Comunitat Valenciana. A més, com a novetat, cal destacar que s’ha posat en marxa un nou servidor de gràfiques exclusiu per a Vilafranca, instal·lat al servidor del municipi. Un treball realitzat pels professors de la Universitat Jaume I de Castelló, Pablo Boronat i Miguel Pérez, que estan ajudant de manera activa a la millora de la infrastructura de Guifi.net a la població.

Guifi.net envia la senyal d’Internet des del repetidor situat a la Casa de Cultura al que es troba al Bobalar (junt al repetidor de televisió) i des d’allí la reenvia als nodes ubicats a les respectives vivendes del municipi. Un servei que és totalment gratuït per als empadronats a Vilafranca i d’un hora al dia per a la resta d’usuaris.

Més informació: |