Comencen les actuacions al castell de Morella dins de l’1% cultural del Ministeri de Foment


comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 14 d’abril de 2011

Aquesta setmana s’han encetat les actuacions al Castell de Morella que formen part del conveni de col·laboració amb el Ministeri de Foment de l’1% cultural. En total, aquesta actuació comptarà amb un pressupost proper als 300.000 euros, dels que el Ministeri aportarà 223.164 i la resta, ho farà l’ajuntament de la localitat. L’obra consisteix en la reparació d’un despreniment ocasionat per unes pluges torrencials l’any 2000.

El Castell té tres nivells, estant la zona afectada al primer. Així s’actuarà en aquesta paret mitjançant un andamiatge de grans dimensions que pràcticament ja està instal·lat.

L’obra la portarà endavant la Brigada d’obres i serveis del CISE, encara que l’andamiatge l’ha instal·lat una empresa exterior. Les diferents actuacions tenen un termini previst de sis mesos. Amb les adequacions, es reconstruirà un mur d’uns 20 metres, així com la millora de conducció d’aigua del emblemàtic monument.

Per altra banda, la nova entrada per la Plaça de Bous pràcticament està enllestida, però fins al moment no ha estat necessària perquè encara es pot accedir per l’entrada habitual per Sant Francesc.

Les obres de l’1% cultural no afectaran a les visites al Castell, ja que estaran ben delimitades, amb un camí d’accés en perfectes condicions.

Els últims anys, el Govern ha finançat la consolidació de murs de contenció de la Plaça d’Armes (tres actuacions, l’última en 2008), la rehabilitació del Palau del Governador, la redacció del Pla Director (2008), la rehabilitació de la muralla del túnel d’accés del Parador (2008), la recuperació de la Torre del Forcall (2009) i el nou accés al Castell i consolidació del llenç de muralla (2010). D’aquesta manera, les obres en aquest monument i el conjunt emmurallat han estat constants els darrers anys.

Més informació: | | |