Los Draps participen al llibre-CD commemoratiu dels 10 anys de la Plataforma en Defensa de l’Ebre


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Matarranya
» dijous, 14 d’abril de 2011

Lo grup de música del Matarranya Los Draps ha participat al llibre-CD que ha editat la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i que rememore els deu anys d’existència i de lluita de la plataforma. Lo projecte, titulat “10 anys de lluita i de cançons per l’aigua i per la terra” és un recopilatori dels actes, mobilitzacions i protestes que ha fet la PDE durant esta dècada, així com també de les cançons i el compromís que músics i artistes han manifestat en los últims anys per la defensa del territori.

L’aportació de Los Draps ha estat a través de la cançó “Lo riu és vida”, extret del seu disc “Un crit al vent” (2008) i que va ser produït per MagoFermin Produzions sota llicència Creative Commons. La cançó del disc se trobarà al tall número 13 del disc. “Lo riu és vida” és una cançó que reflexe eixa preocupació i incertesa que sempre s’ha manifestat a les nostres comarques sobre el seu futur al voltant del riu.

Al llibre-CD “10 anys de lluita i de cançons per l’aigua i per la terra” hi trobarem 17 talls i cançons aportats per diferents artistes. Per exemple, lo disc l’obre el tema “Lo riu és vida” de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, a qui li segueixen les aportacions de Pepet i Marieta, La Carrau, Obrint Pas, Vitruvi, Terrer Roig, La Ronda de Boltaña o Ràbia Positiva. Lo llibre-CD se comercialitzarà amb motiu del dia de Sant Jordi i es podrà adquirir a les paradetes de la Plataforma en Defensa de l’Ebre i durant la fira Expoebre de Tortosa.

La presentació d’este llibre-CD d’aniversari se va celebrar el passat dilluns 11 d’abril a l’embarcador del Club de Rem a Tortosa. Al seu interior, a més de les 17 cançons del recopilatori, trobarem un llibret de 48 pàgines que fa un recorregut cronològic des dels anys 30 fins als nostres dies i explique aquells projectes de transvasaments i altres “atacs mediambientals” que han generat mobilitzacions, debat i queixes per part dels veïns i veïnes de les Terres de l’Ebre.

Més informació: |