El Faixero amplia les seues instal·lacions augmentant els serveis turístics de Cinctorres




comarquesnord.cat, Cinctorres
» dissabte, 16 d’abril de 2011

El subdelegat del govern a Castelló, Antonio Lorenzo, ha assistit aquest divendres a la inauguració de l’Hotel Rural el Faixero de Cinctorres, que suposa una ampliació del negoci turístic iniciat en 2002 pels seus propietaris amb l’obertura del restaurant El Faixero. Al costat d’altres *adminsitraciones, el govern d’Espanya també ha recolzat aquesta interessantíssima iniciativa empresarial a través dels crèdits del Pla Renove Hostaleria que s’ha engegat a través del Pla E.

El subdelegat del Govern ha celebrat que a les nostres comarques d’interior hi hagi empresaris valents, gent emprenedora, disposada a crear riquesa en el seu propi hàbitat. Un agraïment que ha dit, “hem de posar de manifest sobretot quan aquest tipus d’iniciatives veuen la llum enmig d’un període de crisi i dificultat econòmica com el qual ens està tocant viure”.

» Des de 1978
En 1978, a Cinctorres, la família Deusdad va crear el restaurant Ring. En 2000 Deusdad Molins va adquirir la Casa Crispin, antiga casa senyorial del poble, per convertir-la en el que avui és l’Hotel el Faixero. Després de convertir-se en un establiment de referència en el turisme rural de qualitat a l’interior de Castelló, en 2011 el Faixero ha crescut amb la inauguració d’un nou hotel residència que incorpora 13 habitacions a les 12 ja existents. L’ampliació del Faixero neix amb una nova imatge i una aposta per la qualitat i el benestar dels hostes: famílies, empresaris, parelles… . Se situa al costat de les instal·lacions de l’actual hotel en un terreny que ocupaven antics patis. En la construcció s’ha conservat la pedra original que conforma, al costat de l’acer i la fusta, l’estructura de l’edifici.

L’amplitud és la nota predominant. Cada dormitori compta amb personalitat pròpia i a les sales comunes les xemeneies aporten calidesa i confort en un terreny de muntanya com és Cinctorres. En la planta baixa la recepció permet a qui arriba albirar la paret original de pedra dels antics patis. La pedra uneix l’espai central amb dues sales polivalents que porten el nom de dos entorns emblemàtics de Cinctorres. “La Roca Parda” és una sala amb un original disseny que recorda els antics cellers encara que apostant per colors innovadors. Està preparada per a la projecció d’audiovisuals i la celebració de reunions empresarials o de turisme d’incentius. El “Pla Cervera” és una altra sala més àmplia, preparada per a còctels o també el gaudi de grups o famílies que busquen celebrar una reunió privada.

Les noves habitacions són “modernes, càlides i acollidores, amb espais oberts i ámplios. Els banys s’integren en els dormitoris. Dutxes transparents, jacuzzi en les Suites i banyeres de hidromasaje en les Junior -Suite asseguren el benestar de tots els que visitin el Faixero”, segons apunten fonts de l’hotel, que també afirmen que “uns grans llums en les balconades defineixen la personalitat de la façana. El nou Faixero aposta per l’estalvi energètic i la sostenibilitat. La calefacció per sòl radiant obtindrà l’energia de la biomassa. Les plaques solars escalfaran l’aigua i la il·luminació compta amb Led’s en un 90% de les dependències.

El Faixero, amb les seves noves instal·lacions, “manté el compromís amb la societat de Cinctorres i els Ports. L’hotel doblega la seva capacitat d’allotjament i podrà acollir esdeveniments com l’arribada de la III Transcastello, demà dissabte dia 16 o el Congrés Nacional de Paleontologia entorn de les restes de dinosaures trobats a Anna. Els clients podran gaudir de la qualitat gastronòmica del restaurant, de les zones comunes i de descans, del pati…. A més El Faixero reforçarà la seva presència en internet en www.elfaixero.net i a través de les centrals de reserva. L’objectiu és que els clients més exigents trobin a Cinctorres, i en el Faixero, un espai privilegiat de descans o el millor ambient de treball i reunió”.

Amb aquesta ampliació, el Faixero segueix caminant cap al futur.