La Comunitat Valenciana està a la cua en l’aplicació de la Llei de la Dependència


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 16 d’abril de 2011

La Comunitat Valenciana segueix estant a cua de l’aplicació de la Llei de la Dependència, sols per davant de Canàries. Un de cada dos valencians i valencianes en situació de dependència no està previst en el Sistema de l’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència de la Comunitat Valenciana. Segons les dades aportades per la nostra Comunitat a l’Institut de Majors i Serveis Socials -IMSERSO-, i publicat en les estadístiques del SAAD, a data d’1 de març de 2011, més de 40.000 valencianes i valencians es troben en els llimbs de la dependència, amb el dret reconegut i sense rebre la prestació corresponent. Els terminis s’allarguen, si no és en una fase del procés és en una altra, les ajudes tarden més de 18 mesos a arribar, si és que arriben. Moltes persones grans dependents (més de 15.000) han mort esperant la PIA i els familiars perden els seus drets perquè no reben la retroactivitat a la nostra Comunitat des de la data de la sol·licitud.

Aquest dissabte el PSPV-PSOE de Morella va organitzar una taula rodona per tractar d’aquesta llei estatal i de la seva aplicació a la Comunitat Valenciana. Antonio Torres, diputat i portaveu en la comissió de benestar social, va ser l’encarregat d’aportar les dades.

Per al diputat, el govern valencià està carregat d’excuses que sempre carreguen contra el govern de Madrid, però lo cert és que mentre el govern Central ha complert en la seva part del cost de la llei, el govern valencià l’ha feta servir per estalviar-se part del que ja li pertocava pagar.

Per la seva banda la regidora de Benestar Social, Malu Blasco, va seer l’encarregada de donar les dades de Morella. En aquest punt ´reiterava el compromís de l’Ajuntament de Morella amb aquesta Llei, ja que està avançant els diners dels sous de dos treballadores socials que tramiten la Llei de la Dependència per als ciutadans de 22 pobles diferents de les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat i, sous que depenen de la Generalitat”. Els impagaments de la Generalitat en aquesta qüestió, esta portant a algunes localitats a plantejar-se continuar amb aquest servei o a eliminar-lo directament.

Més informació: | |