El Diumenge de Rams enceta la Setmana Santa de Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 17 d’abril de 2011

Amb la celebració del Diumenge de Rams, s’iniciava un any més la Setmana Santa de Vilafranca, en un dia assolellat però amb prou fresqueta a l’hora en que tenia lloc la benedicció dels Rams a la Plaça d’en Blasc, les 10 i mitja del matí. La gent anava apropant-se al camió situat al centre de la Plaça per agafar el romer i fer el ram per participar en la Benedicció i posterior processó fins l’Església Santa María Magdalena, recorrent el Carrer Major.

El Diumenge de Rams, simbolitza l’entrada de Jesús a Jerusalem, en honor de multituts, uns dies abans de ser pres a l’Hort de les Oliveres, iniciant-se així la seua Passió i Mort a la Creu el Divendres Sant. L’Església Catòlica es disposa a celebrar durant la setmana tots aquestos esdeveniments i a Vilafranca el Dimecres Sant es realitza la Processó del Calvari, el Dijous Sant el Darrer Sopar de Jesús amb l’Hora Santa per la nit, el Divendres Sant, el Via Crucis al Calvari, la Commemoració de la Mort de Jesus i la Processó de l’Enterrament, per al Dissabte la Vetlada Pasqual i el Diumenge de Pasqua es celebrarà la Resurrecció del Senyor.

Després de la Benedicció dels Rams a la Plaça d’en Blasc per part del capellà de Vilafranca, José Aparici, s’iniciava la processó. Una vegada al temple, es celebraría l’Eucaristía del Diumenge de Rams amb la lectura de l’Evangeli de la Passió i Mort de Jesucrist.

Més informació: | |