La prova de bike trial de Fontdespatla bat rècord de corredors



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» dilluns, 18 d’abril de 2011

Fontdespatla va acollir el passat 16 d’abril la primera prova del Campionat d’Aragó de Bike Trial, una cita esportiva que va batre rècord de corredors. En concret, un total de 32 participants vinguts de l’Aragó i la província de Tarragona (ere una prova puntuable per al Campionat Provincial de Tarragona) van fer dos vegades el recorregut de cinc zones naturals i una indoor repartits pel poble de Fontdespatla sota l’interès i els ànims que van donar molts veïns de la comarca.

Lo secretari del Club Trial Matarranya (organitzador de la prova), Sergio Puyo, va destacar que “la prova va anar molt bé. Va ser tot un èxit. Molta afluència de gent i molta participació de pilots”. En concret, “deu més que l’última prova del campionat de l’any passat. Això demostre per tant que és un campionat que està agarrant força”. Segons Puyo, “los pilots se van trobar una dificultat de mitja a alta a Fontdespatla, però les puntuacions van ser prou bones”.

Pel que fa a representació del Matarranya, un total d’onze pilots dels nostres pobles van participar en les diferents categories de bike trial. Per exemple, a la categoria ‘Promesa’, Aleix Arrufat i David Alexandru van fer la primera i la segona posició respectivament, a pesar de córrer com a fletxes blanques quan ells són fletxes negres. A la categoria ‘Pousin’ Marcos Pérez va quedar el 6è, mentre que la victòria va ser per a Javier Zaera, del Baix Aragó.

A la categoria ‘Benjamí’, on hi van participar més pilots, Uriel Campos va pujar al podi i va quedar en 3era posició. Per la seua banda, Raúl Guimerà va quedar 4at en una prova on se van fer unes puntuacions molt bones. Javier Bel Pons va aconseguir la 5ena posició, mentre que Vicente Pérez va quedar el 8è i Àlex Micolau lo 10è. Lo campió a la categoria de benjamins va ser Sergi Segú, de Costa Daurada, amb només 3 punts.

Per la seua banda, i a la categoria ‘Minime’, Eduardo Estecha va fer un 4t lloc després de patir una penalització de 50 punts. Lo guanyador a esta categoria va ser Daniel Oliver, de Bicitrial Teruel. A la categoria ‘Senior’, los pilots del Matarranya Sergio Puyo i Daniel Ferrero van fer una segona i quarta posició, respectivament. A esta categoria, lo vencedor va ser Adrián Biel, també de Bicitrial Teruel.

Puyo es va mostrar molt satisfet pels resultats, ja que “se van assolir els objectius”. A més, va dir també que “el bike trial és un esport que el major secret que té és entrenar molt i fer moltes hores, perquè si no entrenes no puges de nivell. No és labor d’un mes. Cal molta constància, i al final arriben los resultats. Se comence de molt menuts. Tenim xiquets de 4 anys que ja estan destacant i quan més menuts l’agarren millor perquè agarren molta experiència sobre la bicicleta”, va concretar.

Després de l’èxit de participació i inscripció de pilots que s’ha aconseguit a la primera prova d’este Campionat d’Aragó de Bike Trial, l’objectiu és que esta renascuda competició continuo guanyant adeptes. La pròxima cita tindrà lloc a Calanda a finals de juliol.

Més informació: |