Més de 80 estands ompliran La Freixneda de antiguitats i peces de col·leccionista


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, La Freixneda
» dimarts, 19 d’abril de 2011

Lo pròxim dissabte 23 d’abril, lo casc històric de La Freixneda acollirà la 13ena Fira d’Antiguitats, una consolidada trobada per als grans amants del col·leccionisme i les antiguitats. Està previst que per a e est edició els carrers del municipi del Matarranya alberguin més de 80 estands de diferents categories, com ara la numismàtica, los segells, les plaques de cava i xampany i antiguitats. Com cada any, exposaran alguns veïns del poble amants d’esta afició. I la Plaça major de La Freixneda també acollirà una mostra d’oficis antics.

Los cosins Ramon i Ignacio Celma són los caps visibles d’esta Fira d’Antiguitats de La Freixneda, una trobada molt consolidada a la nostra comarca i que, a més, atreu a molt gent. De fet, segons va explicar Ramon, “mos ve gent de Catalunya, València, de Madrid, Andalusia. Mos venen belgues, anglesos, francesos”, la qual cosa “mos demostre que hi ha nivell a la fira i molta gent a la que li agrade”. Ramon Celma, col·leccionista i antic propietari d’un antiquari a Barcelona, va apuntar que a la Fira d’Antiguitats se poden trobar coses molt interessants.

En matèria de segells, Ramon va concretar que als amants del col·leccionisme “los interesse lo sello raro. Se busque la raresa, perquè s’hi d’un sello concret n’hi ha molts, perd l’interès”. A banda de medalles, monedes i filatèlia, a la Fira d’Antiguitats trobarem “eines i ferramentes que s’utilitzaven a la nostra zona abans de la guerra, com ara aixadelles, destraletes, panys, tornillos o pics de làmpada perquè per aquí ve gent molt competent”. A experts en objectes antics també se li sumen estands on hi haurà coses més infantils, com ara joguets o cromos, per a atreure als xiquets.

A la Fira d’Antiguitats de La Freixneda també hi exposarà Ignacio Celma, que és fotògraf i un gran amant del col·leccionisme, sobretot de la fotografia antiga. I entre els estands també hi haurà dels col·leccionistes més importants de les plaques de cava, una afició que ha crescut molt en los últims anys i que genere molta afinitat per l’intercanvi. Com es lògic, i si hi ha alguna cosa que interesse als membres de l’organització, faran lo possible per quedar-s’ho. De fet, Ramon va assenyalar que “no hi ha fira on no hagi comprat alguna cosa”.

La 13ena Fira d’Antiguitats de La Freixneda se celebrarà el pròxim 23 d’abril al casc històric del municipi. La fira durarà tot lo dia, tot i que des de l’organització ja van destacar que els gran amants del col·leccionisme venen a primera hora del matí, ja que és més fàcil trobar les coses que busquen. La fira estarà oberta durant tot lo dia i estarà distribuïda pels carrers del casc de La Freixneda, des de la Plaça Major fins la Plaça del Pilar. Se’ns dubte, un espai idoni per albergar una fira d’aquestes característiques.

Més informació: |