Morella i Cinctorres signen un conveni per a difondre i promocionar el patrimoni paleontològic


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 19 d’abril de 2011

Els alcaldes de Morella i Cinctorres, Ximo Puig, i Antonio Ripollés, han signat un conveni de col·laboració per a unir esforços en la difusió i promoció de les seues instal·lacions paleontològiques. L’acord, que s’ha materialitzat en el museu Temps de Dinosaures de Morella, també pretén fomentar la investigació i conservació d’aquest patrimoni.

El primer edil morellà ha destacat que “este conveni té un simbolisme que va més enllà de la pròpia signatura. És la visió que tenim d’entendre els nostres recursos, sumant sempre com a comarca”. A més, afegia que “el protagonista del viatge és el turista i nosaltres hem d’oferir la millor oferta turística possible”.

Per la seua banda, Ripollés afirmava que “els Ajuntaments de Morella i de Cinctorres han fet que les seues troballes puguen ser visitables i, posar-les en comú ens reforça com a aposta de futur”. L’edil també destacava que “este esforç dels consistoris contrasta amb l’abandonament de la Generalitat, que va prometre el Mudim i no ha fet res”. També explicava que es continua treballant per a acabar el jaciment Ana.

Finalment, Puig es referia al Mudim i assenyalava que “la Generalitat va crear unes grans expectatives amb la pomposa presentació de fa cinc anys i el seu projecte està paralitzat. Només si invertira una mínima part d’eixos diners, podria potenciar, des de ja, el patrimoni de la comarca”.

Per mitjà d’aquest conveni, el museu Temps de Dinosaures de Morella i el Palau dels Santjoans de Cinctorres, podran combinar les entrades perquè els visitants coneguen gran part del patrimoni paleontològic de la comarca. Ambdós municipis incrementaran la difusió d’informació sobre les instal·lacions de la localitat veïna en els museus, atractius turístics i les oficines de turisme. A més, s’establirà una línia de col·laboració i investigació entre les localitats.

» Més notícies de dinosaures

Més informació: