Morella reivindica la importància d’impartir dos cicles de Formació Professional en ramaderia i turisme



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 20 d’abril de 2011

El director general de Formació Professional, Miquel Soler, ha oferir aquest dimarts una conferència titulada “Educació, Formació i Ocupació”. L’acte es va englobar dins del programa “Cita a Morella”, que pretén convertir la localitat en un escenari de reflexió sobre diversos temes, amb professionals reconeguts.

El director general de Formació Professional va recolzar els interessos de la localitat d’oferir dos cicles formatius de ramaderia i turisme, per a reforçar els sectors bàsics de la localitat. Soler també va analitzar el nou mapa de Formació Professional i va indicar que el sistema ha de ser flexible i es podrien combinar els cicles, organitzant-se cicles d’una branca uns anys i d’altres els següents. El director general va lloar el treball del consistori en la nova FP.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, va destacar “l’alt nivell educatiu que hi ha a Morella i la necessitat de complementar-ho amb uns cicles formatius”. L’edil va presentar la conferència i va defendre “la importància que tindria per al futur de Morella poder organitzar uns cicles formatius de ramaderia i turisme, o que s’obriren algunes de les possibilitats plantejades en el dia d’ahir, com en la branca sanitària o en la d’energies alternatives”.

El director general també va reivindicar que els ajuntaments han de tindre una major importància en l’educació. A més, va mencionar la necessitat de tindre una aules adaptades a les tecnologies de la informació i comunicació.

Una de les qüestions de gran rellevància que es van plantejar en la jornada d’ahir va ser la Plataforma Digital a Distància. Per mitjà de la nova acreditació plantejada per la reforma de la Llei impulsada pel Ministeri, les persones que estan treballant durant un llarg període en un ofici, poden aconseguir els seus títols acreditatius. Aquestos s’obtindrien a través de la complementarietat d’uns estudis a distància i l’experiència demostrada. A partir de setembre, en esta nova plataforma estaran disponibles els títols d’Educació Infantil, relacionats amb la Llei de la Dependència, Hostaleria i Turisme i Automoció.

Més informació: |