El Morella FC guanya el quadrangular per TV3



comarquesnord.cat, Cinctorres
» dijous, 21 d’abril de 2011

Cinctorres va acollir aquest Divendres Sant un quadrangular de futbol d’equips de la comarca dels Ports amb el lema ‘Roda la pilota per TV3!’ impulsat des d’Els Ports en Moviment. Va ser la primera edició del que des de l’organització es va anomenar una ‘festa de l’esport comarcal’. Així va ser, amb ambient de germanor al camp i a les graderies del Pla del MigUll entre els participants i assistents. La llàstima va ser que la vesprada no va ser massa bona en quant a meteorologia. Van participar els tres equips de la comarca representants a la segona regional: Vilafranca, Cinctorrà i Morella, mentre que completava el quadre el Renomar Els Ports de categoria juvenil.

Al finalitzar el primer partit, es va celebrar l’acte reivindicatiu, que era el més important de la vesprada. Els components dels quatre equips van saltar a la gespa amb pancartes per demanar el retorn de les emissions de TV3. A més, es va llegir un manifest per tal de mantenir viva la mobilització ciutadana desencadenada arran de la persecució de la Generalitat a Acció Cultural i la consegüent apagada del senyal de TV3 al País Valencià. Des de la plataforma comarcal, es recordava que “amb el pas del temps, la gent tendim a desmobilitzar-nos, però cal recordar a la ciutadania que l’apagada del senyal de TV3 és tan injusta avui com en el moment que es va produir”.

EPM també emplaça la Generalitat a “no passar-li la pilota al govern espanyol en aquest assumpte”, així com que “la reivindicació d’un tercer múltiplex és una només excusa”. Segons expliquen des del col·lectiu, la Generalitat Valenciana disposa de canals lliures en els dos múltiplexs amb els què ara mateix compta i, per tant, “no hi ha cap necessitat de disposar d’un tercer múltiplex si el que de veritat es vol és sintonitzar TV3”. “Només caldria que cediren algun dels canals pels quals, ara mateixa, la única cosa que es fa és duplicar el senyal de Canal 9”, apunten.

També van agrair la implicació dels quatre equips participants en la iniciativa, així com l’ajuntament de Cinctorres i el propi Esportiu Cinctorrà com amfitrions de l’esdeveniment.

En el pla esportiu, a la primera semifinal el Vilafranca va guanyar al Cinctorrà, mentre que a la segona el Morella derrotaria als Ports. A la final els morellans s’adjudicarien el quadrangular guanyant per 1-0 al Vilafranca. L’ordre final va ser el següent.

Més informació: | | | | |