‘Xocolata en sec’ per a les mones de Pasqua de Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» divendres, 22 d’abril de 2011

La Panadería-Bollería Ripollés de Vilafranca ha preparat unes curioses ‘Mones de Pasqua’, realitzades amb xocolata i dedicades al patrimoni de pedra en sec amb el que compta el municipi. Es tracta d’una gran caseta de xocolata i també de parets, realitzades amb molta cura per part d’Andrés Ripollés, propietari del forn. El fet d’innovar amb algun element característic de Vilafranca és el que ha impulsat a Andrés a realitzar aquestes mones.

Andrés Ripollés s’ha inspirat en diverses maquetes de casetes de pedra en sec i també amb l’ajuda del llibre ‘Els Homes i les Pedres’, que recull tot el patrimoni amb el que compta Vilafranca. Per realitzar-les, Andrés Ripollés ha tingut que invertir moltes hores, per tal de preparar les diferents peces de xocolata que ha utilitzat.

Podríem dir que aquestes ‘Mones de xocolata’, que estan cridant molt l’atenció als clients que s’arrimen a la tenda, s’han fet com a un fet escaparatista i pel moment, no es comercialitzen.

Això si, hi ha gent que ha preguntat per la possibilitat d’encomanar ‘mones’ d’aquestes característiques, encara que Andrés, per qüestions de temps principalment no pot fer front a la seua preparació per a aquesta Setmana Santa.

Els forns i les panaderies estan immerses aquesta setmana en un dels períodes amb més feina de tot l’any. Les ‘Mones de Pasqua’, son sempre un dels grans reclams gastronòmics de la Setmana Santa.

Amb aquestes innovadores ‘Mones de Pasqua’ de ‘xocolata en sec’, el patrimoni de pedra vilafranquí ha estat transformat en aquest element tant típic de la Pasqua a les nostres terres com son les ‘mones’. És molt possible que si les parets del terme foren de ‘xocolata’, tal vegada no quedaria cap pedra…

Més informació: | | |