Morella homenatja Vicent Andrés Estellés al Jardí dels Poetes

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 23 d'abril de 2011 .
Etiquetes: ,

El Jardí dels Poetes ha tornat a retre homenatge un altre autor que ha tingut vinculació amb la localitat. D’aquesta manera, s’ha col·locat la tercera placa amb la vida i obra d’un escriptor, després de les ja presents de José Antonio Labordeta i Carles Salvador. A més de l’acte, el consistori ha exhibit les seues publicacions locals en una parada a la Plaça de l’Ajuntament i s’ha presentat el llibre “Les oliveres de Belchite”, de la morellana establida a Londres, Elena Moya.

L’acte del Jardí dels Poetes l’han protagonitzat l’alcalde de Morella, Ximo Puig, i el director dels museus de la localitat, Carlos Sangüesa. Ambdós han recordat l’obra de Vicent Andrés Estellés i la seua vinculació amb la ciutat. En concret, s’han repassat alguns dels seus texts més característics, com “Document de Morella” o “Llibre de Meravelles”. Sangüesa afirmava que “la mort va ser un tema recurrent al llarg de la seua vida, amb una poètica de les més profundes del segle XX”.

Per la seua banda, Puig destacava que “este espai que hem dedicat als poetes, simbolitza l’ànim cívic de la localitat”. A més citava Estellés, que va escriure que “Morella sobretot és pedra”, per a assenyalar que “enmig de tanta pedra, hi ha un xicotet lloc que dóna recer a uns poetes que en una mesura o una altra, han volgut a Morella”. També anunciava que els homenatges continuaran al jardí amb altres escriptors, com Goytisolo.

Morella també s’ha omplit d’ambient gràcies a la participació d’algunes associacions culturals, com el grup de percussió o la Rondalla. D’aquesta manera, molts visitants han celebrat Sant Jordi en la localitat, acompanyats de música, llibres i història.

Més informació: |